Veganska praznična potička z rožičem

Moja nekoliko drugačna potica, a nadvse slastna.

Potica je gotovo najbolj znana in najbolj razširjena tradicionalna slovenska jed. Njeno ime menda izhaja iz besede povitica, od koder se je spremenila v povtico in nato nadalje v potico.

Potice sem se otepala na vse možne načine, saj sem se njene priprave, vzhajanja, zvijanja in peke strašansko bala. Potem pa sem poprijela za kuhalnico, valjar, kokosovo olje in pirino moko ter začela.
Čeprav nisem privrženka kvasa, je pri potici skoraj nujen, naslednjič pa poskusim še s starterjem oziroma drožmi. Potica je tudi veganska, se pravi testo ni ravno tradicionalno saj ne vsebuje rumenjaka. Recept na mojem blogu https://www.teresamisu.com/krec-recipes/veganska-potica-z-rozicem/?lang=sl
Ob nakupu prve ali druge knjige prejmete merilne skodelice ali desko za rezanje, če kupite komplet obeh knjig pa prejmete oboje.
Še vedno pa traja moja posebna velikonočna akcija. Če kupite prvo ali drugo kuharsko knjigo Zdravo, Tereza! prejmete ali merilne skodelice ali desko za rezanje (po vašem izboru, seveda); če se odločite za obe knjigi pa vam poklonim obe darili. Naročite tukaj
https://www.teresamisu.com/trgovina/?lang=sl

View Gallery 4 Photos