Drago Šulek. Sodniki niso znali ali niso želeli. Vodičar&Bičkova včeraj sedemnajsta.

Predsednik PZS je bil na Dunaju med navijači.

"Z dosedanjim trikratnim svetovnim prvakom, danskim parom BitschWilliamson, sta si razdelila po 5 prvih, širi druga in eno tretje mesto, tako da je o prvaku odločilo šele zadnje pravilo v skating sistemu izračuna rezultatov. Po 40 plesih po 1 minuto in 45 sekund,  kolikor jih je bilo potrebno preplesati do zadnjega jiva, sta bila še vedno polna energije, ki je Dancema pošla že dolgo pred tem. Žal sodniki tega niso znali, ali niso želeli videti, tako da sta se Miha in Nadiya morala zadovoljiti z moralno zmago.

Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta osvojila enak rezultat kot lani.
V imenu vseh slovenskih privržencev plesa, ki nas je tokratni nastop Miha in Nadiye navdal z veseljem in ponosom, kakor tudi v imenu PZS, zares iskrene čestitke." (je zapisal na spletni strani Plesne zveze Slovenije njen predsednik Drago Šulek ob nedavnem svetovnem prvenstvu v kombinaciji desetih plesov, kjer sta Miha Vodičar in Nadija Bičkova pristala na drugem mestu.
Tine Kranjc in Saša Ul sta delila 51. do 52. mesto.
Miha in Nadija sta včeraj v Rigi nastopila tudi na svetovnem prvenstvu v standardu in dosegla enako uvrstitev kot lani, in sicer delitev 17. – 18. mesta. Med sedemdesetimi pari na plesišču je bil tudi drugi slovenski par Tine Kranjc in Saša Ul, ki je zasedel delitev 51.- 52. mesta. Zmagala sta Danca Emanuel Valeri in Tania Kehlet, ki sta tudi aktualna evropska prvaka. V sodniški ekipi ni bilo slovenskega sodnika. Prihodnjo soboto je na sporedu še zadnje svetovno prvenstvo, in sicer v latinu. V Berlin potujeta Miha in Nadija ter Kristijan Burazer in Martina Plohl)
Emanuel Valeri in Tania Kehlet sta postala svetovna prvaka v standardu.
Kristijan Burazer in Martina Plohl bosta na berlinskem parketu zastopala Slovenijo kot drugi par.
View Gallery 5 Photos