Zaušnica Plesni zvezi Slovenije. Prihaja Break The Floor

Predstavnica ženskega spola bo na celjskem mega dogodku plesalka Oomoo iz skupine Gheto Style.

Aktivni Dejan Gregl in Kulturno-plesno društvo SQUAD ‘N’ EFFECT iz Celja prirejata 23. in 24. junija v atriju celjskega Mladinskega Centra največji dvodnevni plesni dogodek v Sloveniji, imenovan BREAK THE FLOOR. Dogodka se bo udeležilo več kot 400 plesalcev iz 15 evropskih držav. Sicer pa začetki tovrstnega plesnega druženja in tekmovanja segajo v leto 2007, ko so tekmo sodili kar slovenski plesalci, imeli so skromno število glasbenih gostov, nekaj didžejev, dva povezovalca in skoraj nič sredstev.

Dejan Gregl (desno) v družbi državenga prvaka Aljaža Rodiča posredno daje zaušnico Plesni zvezi Slovenije.
Dogodek je nato zamrl vse do lani, ko se je Greglova ekipa odločila, da bo leto 2011 prelomno. "Povabili smo sodnike iz tujine, ki so vodili tudi delavnice za vse plesalce, ki so se odločili za workshope, imeli smo glasbenega gosta in dva Dj-a. Prireditev se je odvijala cel dan, od 13. ure pa vse tja do 3.00 zjutraj.Trikrat nas je obiskala policija, tako da smo skoraj prekinili prireditev, vendar so se nas usmilili, saj so videli, da je bilo veliko ljudi, alkohola pa na prireditvi ni bilo, zato so nam policisti pogledali skozi prste. Vsi so prireditev pohvalili, še posebej so bili veseli tisti, ki so vse to sponzorirali."
Boštjan Gorenc Pižama bo povezoval dogodek …
Letos so se odločili, da bo zalogaj še večji, in sicer, da tekmovanje razširijo kar na dva dni. "Prireditev bo povezoval vsem znani komik Boštjan Gorenc – Pižama, z gramofoni pa nas bosta s tovrstno glasbo razvajala Dj. Woo-D (HORSEPOWER) iz Ljubljane in B-STONE (CELE ATTACK) iz Celja. Plesalci se bodo med seboj pomerili v kategorijah: 1 proti 1, starejši od 15 let …, skupine 5 proti 5, 1 proti 1, mlajši od 15 let, hip hop 2 proti 2.
… DJ B-Stone (Cele Attack) …
… DJ Woo-D (HORSEPOWER )
Tudi letos bodo na prireditvi sodili trenutno najboljši plesalci iz tujine, ki zmagujejo na tovrstnih tekmovanjih, in bodo na dogodku tudi vodili delavnice za vse plesalce iz Evrope. Za breakdance kategorijo bodo sodili: PROFO WON (iz skupine FLOORGANGZ, Amerika), HATSOLO (iz skupine FLOW MO Finska),  YAN THE SHRIMP (iz skupine ALL THE MOST, Rusija). Hiphop kategorijo pa bodo sodili: WAYDI (iz skupine CRIMINALZ CREW, Francija), UKAY (iz skupin BAD NEWS in LEGION X iz Nemčije) ter plesalka OOMOO (iz skupine GHETTO STYLE iz Francije).
… sodnik PROFO WON (FloorGangz, ZDA) …
… sodnik HATSOLO (Flow Mo, Finska) …
Posebnost bo plesalec PLAYMO (iz COSEC CREW iz Francije), ki bo vodil samo delavnico. Poseben je zato, ker se zavzema predvsem za otroke z ulic, ki jih nato poskuša naučiti plesati, da si lahko s plesom zaslužijo za preživetje ter jim tako pripomore k prepoznavnosti v svetu.
… poseben gost PLAMO (Cosec Crew, Francija) …
Naš dogodek je pomemben predvsem zato, ker se lahko naši plesalci (v Sloveniji jih je zelo veliko) res pokažejo pred sodniki, ki so profesionalci in se s tem profesionalno ukvarjajo, saj na teh IDO tekmovanjih (državna, evropska in svetovna prvenstva) sodijo sodniki, ki teh plesov sploh ne obvladajo, poznajo pa nekatere osnove in imajo narejen tečaj za sodnika. Sodijo pa kar vse kategorije, ne pa tiste, ki so jo plesali oziroma so se zanjo specializirali. Vse več plesalcev kritizira sojenje naših sodnikov, zato mislim, da bi se prav naši sodniki iz Plesne zveze Slovenije morali udeležiti tovrstnih dogodkov in si nabirati plesnega znanja. V Plesni Zvezi so sami priznali, da zato nimajo ustreznega kadra in da je vse skupaj prevelik strošek. Ampak na nogometni tekmi tudi ne sodi sodnik, ki se ukvarja z rokometom in je cenejši ali kaj podobnega. Dokaz, da se da organizirati je prav BREAK THE FLOOR."
… sodnik YAN THE SHRIMP (All The Most, Rusija)…
Dejan dodaja, da je njihov namen predvsem ta, da bi nanj privabili čim več mladih z ulice in da bi se ukvarjali vsi s plesom, saj je to res nekaj najlepšega, kar te vodi skozi življenje. "Res pa je, da je to zelo velik dogodek in velik finančni zalogaj ter predvsem priložnost za vse naše plesalce, ki se hodijo za ta ples izobraževat v tujino, da si tako zmanjšajo stroške s potjo in se udeležijo delavnic in predvsem dogodka. Breakdance in hiphop sta v Sloveniji na tečajih najbolj obiskana in najbolj navdušujeta občinstvo, saj sta prava paša za oči. Mislim, da je zato predvsem dobronamerno kriva TV industrija (videospoti, reklame, prireditve), kjer nastopa vse več tovrstnih plesalcev. Sicer pa imata Madonna in Jenifer Lopez za svoja partnerja prav tovrstna plesalca," dodaja energični Dejan.
… sodnik WADYI (Criminalz Crew, Francija) …
… sodnik UKAY (Bad NewsLegion X, Nemčija)
View Gallery 11 Photos