Vroč plesni vikend se nam obeta. Bomo dobili svetovnega prvaka do 21 let v kombinaciji?

V soboto bomo držali pesti za Vladislava Kolesnikova in Najo Dolenc. (Foto: Marko Mesec)

Organizatorji že drugega plesnega tekmovanja, imenovanega Diamant Cup, so v polni pripravljenosti. Lukáš Mušinka in preostali diamantovci Tatjana Lahvinovič Galčun, njen mož Aleksej Galčun, Zoran Plohl  urejajo še zadnje podrobnosti, da se bo okoli 400 plesalcev počutilo več kot odlično na parketu športne dvorane Srednje gradbene, geodetske in okoljevarstvene šole v Ljubljani. Vodja tekmovanja bo Martina Plohl.

Tekmovali bodo tudi naši plesalci; med njimi Jan Hafner in Pina Eržen …
"Prvi konec tedna v novembru bo Ljubljana gostila mednarodno tekmovanje 2nd Diamant cup, ki bo v plesnih ritmih združilo okrog 400 najboljših plesalcev z vsega sveta. V predtekmovanjih, ki bodo potekala skozi ves dan, in nato v finalih v gala večernem delu se bodo pomerili v standardnih in latinskoameriških plesih.
… Iliya Dobrev in Ana Mesec …
Očarljivi valček, energični tango, zapeljiva rumba, razigrani jive … vse to bo mogoče videti in občudovati v izvedbi največjih plesnih mojstrov z vsega sveta na 2nd Diamant cup. Gre za mednarodno tekmovanje, na katerem pričakujemo vrhunske plesalce iz preko 30 držav s celega sveta. Prireditev bo potekala v soboto, 4., in nedeljo, 5. novembra. Oba dneva bo gotovo najzanimivejši gala večerni del, ki bo odločal o končnih zmagovalcih v posameznih kategorijah, saj na prvenstvu tekmujejo plesalci različnih starosti, od mladincev do članske konkurence. Organizatorji pričakujejo, da se bo dvodnevnega turnirja udeležilo več kot 400 plesnih parov, njihove plesne korake pa bo ocenjevalo kar 25 sodnikov iz 15 držav.
… Jure Bergant in Milana Chekanova …
Pisane obleke, bleščice, okraski ter izjemna energija vas bodo ob ritmih sambe, čačačaja, rumbe, passo doblea in jivea ponesli v Latinsko Ameriko. Pari, ki bodo najbolj prepričali sodnike v vseh šestih plesih, bodo na koncu zasedli zmagovalni oder. Če sta ob vrhunski tehniki pri latinskoameriških plesih najpomembnejši izraznost in strast, sta pri standardnih plesih v ospredju eleganca v drži in lahkotnost korakov. Čeprav se zdi dobro odplesan valček kot lahkoten sprehod po plesišču, je prav za ta videz enostavnosti potrebnega veliko napora in plesnega znanja. Mojstri standardnih plesov se bodo zavrteli ob angleškem in dunajskem valčku, slowfoxu, quickstepu in tangu.
… Ivan Jarnec in Ana Ekart …
Prepustite se ritmom in lepoti standardnih in latinskoameriških plesov, doživite harmonijo plesnih parov na najvišji svetovni ravni ter v navijaškem duhu stisnite pesti tudi za naše plesalce!"
… Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc.

Poleg odprte tekme v latinu in standardu bo seveda kulminacija sobotno svetovno prvenstvo v kombinaciji do 21 let. Za favorita veljata Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc, ki sta aktualna prvaka v latinu v tej starostni kategoriji. Poleg njiju bodo tekmovali še Jan Hafner in Pina Eržen, Iliya Dobrev in Ana Mesec, Ivan Jarnec in Ana Ekart ter Jure Bergant in Milana Chekanova.
Med sodniki bodo Marko Vodnik in …
Plesne pare bodo ocenjevali tudi slovenski sodniki, med njimi Nataša Ambrož, Marko Vodnik in Drago Šulek. Slednja bosta sodnikom tudi predsedovala. Organizator je poskrbel še za denarne nagrade, zmagovalni par bo prejel 800 evrov, drugi 700, tretji 600, četrti 500, peti 400 in šestouvrščeni 300 evrov.
… Nataša Ambrož ter …

Vas pa bo ogled sobotne oziroma nedeljske tekme stal med 10 oziroma 45 evrov, če bi želeli biti čisto blizu plesalcev. Naj bo to vabilo vsem, ki me redno sprašujete, kdaj si boste lahko končno ogledali vrhunske plesne pare tako naše kot tuje na domačih tleh. Odgovor je tukaj. Prihajajoči vikend! In plesalci potrebujejo navijače.
… Drago Šulek. (Foto: Jernej Rihar & Marko Mesec)
View Gallery 9 Photos