Ida Bibič. Kubanska salsa je vsaka minuta prežeta z neverjetno energijo!

Ida Bibič v plesnem salsa elementu (foto: Eveina Kompare in Bashy Photography )

Minuli vikend je plesna šola Rueda.si na dvodnevnih nepozabnih delavnicah v Ljubljani gostila kubanskega plesalca in učitelja Alfreda Garcío Gonzáleza. Spoznavali smo se z vsebinami afro-kubanske zakladnice, ki je v Evropi in tudi v slovenskem prostoru vedno bolj priljubljena. V dvorani je na delavnicah plesalo okoli 70 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Avstrije in Madžarske.

Alfredo García González je odličen pedagog in …
Vikend je zaznamovalo šest plesnih delavnic (Tecnica Yoruba, Ochosi, Arará, Columbia, Palo in Makuta) in ena delavnica teorije. Vsaka minuta je bila prežeta z neverjetno energijo, vsaka ura je prinesla veliko novega znanja in neverjetnih spoznanj.
… vesela oseba.
V kubanski kulturi so še dandanes prisotne tri religije, ki so jih na Kubo prinesli afriški sužnji (santería, palo / bantú in arará). Vsaka od religij ima značilno glasbo in ples, ki se v sodobnem času vse bolj prepletata s kubansko salso, zato se plesalci in plesalke poglabljajo v svet afro-kubanskih svetnikov in njihovih zgodb.
Na teh delavnicah smo imeli edinstveno priložnost črpati znanje od profesionalnega plesalca, ki to afro-kubansko dediščino tudi živi. Alfredo je učitelj, ki se z navdihujočim in osebnim pristopom posveti posamezniku ter daje velik pomen osnovam in razumevanju giba in kulture.
Ekipa plesne šole Rueda.si si želi, da bi bilo priložnosti za tovrstne dogodke v prihodnje čim več. (je za naš portal sporočila plesalka in šefica Rueda.si Ida Bibič, ki je minuli vikend organizirala delavnice kubanske salse z odličnim Alfredom Garcío Gonzálezom)
… (foto: Eveina Kompare in Bashy Photography)
View Gallery 6 Photos