V Paradi plesa vroči trio. Miha Podrepšek, Archie Burnett in Sebastijan Geč

Miha Podrepšek na stolu Parade plesa (foto: Lea Slapar)

Danes zvečer ob 22.00 na TV3 vas čaka oddaja Parada plesa, še vedno edina oddaja o plesu na slovenskih televizijah

Današnje tri moške goste druži neverjetna strast do plesa, ki pa je performativno seveda zelo različna. Miha Podrepšek je slovenski plesalec, koreograf in pedagog, ki je pred enaindvajsetimi leti zapustil Slovenijo in odplesal na študij plesa na Dunaj, od tam pa ga je karierna pot peljala na nemško govoreče območje. Z Ljubljano je še vedno povezan vsako poletje, ko skupaj z Ljubljana Festivalom pripravi predstavo Predani korakom, namenjeno tudi tistim otrokom, ki so gibalno ovirani.

Naslov letošnje predstave je bil Življenje je cirkus. (Foto: Ljubljana Festival)

V oddaji vas bom odpeljala še malo na dunajski plesni festival ImPulsTanz, saj sta oba umetnika posebna. Sebastijan Geč je Mariborčan, ki je enako kot Miha končal šolanje v Avstriji, ampak v Salzburgu na akademiji Sead, ki temelji na sodobnem plesu. Sebastijan danes živi na Dunaju, pleše pa vse zvrsti, no, najbolj navdušen je nad voguingom in wackingom, s katerima se je spoznal prav na dunajskem plesnem festivalu na klasih Archieja Burnetta. Archie je seveda zvezda ImPulsTanza, njegovi klasi so polni plesa željnih tečajnikov, saj so tako zabavni in zahtevni, da ostanejo v spominu vse leto. Ne manjkajo seveda niti njegova misel in prepričanje, kratica KISS Keep in simple stupid (naj bo preprosto, op. u.), in pa dejstvo, da za ples ne potrebuješ alkohola, še manj drog. Vsekakor intervju, ki si ga boste zapomnili.

Med Archiejem in Sebastijanom je bilo zabavno.

Oddajo Parada plesa si lahko premierno ogledate danes zvečer na TV3 ob 22.00 in v dveh ponovitvah; v sredo ob 10.00 in v soboto ob 12.00. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!

Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba v Ljubljani. (Foto: Lea Slapar)