V Paradi plesa. Svetovni prvak Jan Ravnik in tekmovanje Dance World Cup

Jan Ravnik bo gost oddaje Parada plesa … (Foto: Marija K. Orašanin)

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, si oglejte pogovor s svetovnim prvakom Janom Ravnikom, ki mu je Plesna zveza Slovenije podelila tudi naziv naj plesalec leta 2015. Jan vam bo razkril, kaj se je dogajalo na izpopolnjevanju v Ameriki, zakaj poučuje in ustvarja na več plesnih šolah ter zakaj ne pripada samo eni.

Jan je poseben plesalec …
V Beogradu pa že dve leti deluje Inštitut za ples, ki pod vodstvom koreografa in pedagoga Aleksandra Saše Ilića producira talentirane plesalce. Za Parado plesa so odstopili delček dokumentarnega filma o zaključni produkciji.
Organizatorka tekmovanja DWC za Slovenijo je Nena Vrhovec Stevens s svojo baletno šolo Stevens. (Foto: Marija K. Orašanin)
Zdaj lahko že rečemo, da se je tradicionalno v Kranju odvijalo predtekmovanje za finale Dance World Cup, ki ga vsako leto organizira Baletna šola Stevens. Naša ekipa je ugotavljala vsakoletni napredek plesnih mojstrov in mojstric. Na odru kranjskega gledališča se je zbralo 52 plesalcev in plesalk iz osmih različnih zasebnih baletnih ter plesnih šol. Oglejte si reportažo.
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba v Ljubljani. (Foto: Marija K. Orašanin)
Oddajo Parada plesa si lahko premierno ogledate v torek, 22. marca, ob 22.00 na TV3 in v dveh ponovitvah. Prva vas čaka v soboto, 26. marca, ob 11.30, druga pa v torek, 29. marca, ob 10.30. Parada plesa, vsak drugi torek zvečer, ker je dan s plesom odličen dan.

View Gallery 4 Photos