V Londonu priprave na Fronto

V nedeljo, 1. julija 2012,  je v okviru festivala Big Dance in Svetovnega kulturnega festivala v Greenwichu potekala predstavitev Plesnega laboratorija komunikacije, ki bo svojo naslednjo izvedbo doživel na 7. festivalu Front@ med 24. avgustom in 1. septembromv Murski Soboti v okviru Evropske prestolnice kulture.
Plesalci prihajajo iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Velike Britanije in Slovenije. Njihovo sodelovanje je del programa mednarodne mreže plesnih organizacij “Beyond Front@”, ki deluje s pomočjo sredstev programa Kultura Evropske skupnosti v koordinaciji zavoda Flota iz Murske Sobote.

Predstavitev se je zgodila v slikovitih vrtovih dvorca Eltham. Plesalci so predstavili delo enotedenske raziskave giba in komunikacije. Njihov dogodek, v katerem je sodelovala slovenska plesalka Kaja Janjić, je potekal pod mentorstvom britanskega koreografa Roberta Clarka. Vzbudil je veliko zanimanje fotografov, hkrati pa so bili trenutki njihovega plesa zajeti v risbe Sally McKay.
Na osrednjem prizorišču ob dvorcu Eltham so se predstavili mladi umetniki iz Londona, prav tako pa je potekala predstavitev festivala Big Dance, ki se pravkar odvija v Londonu, in Festivala Front@ iz Murske Sobote.