Tudi Mimi Marčac Mirčeta je podlegla seksi zumbi

Koreografinja in plesna sodnica Mimi Marčac Mirčeta je pridobila še naziv inštruktorice vadbe zumba.

Bilo je samo vprašanje časa, kdaj bo Slovenijo preplavila zumba, vadba, ki je dostopna vsakemu ne glede na plesne sposobnosti ali nesposobnosti. V zimskem času je zumba početje promoviral in aktiviral Branko Padjan s svojim plesnim klubom Rolly, potem pa se je že začel širiti virus zumbe. Na začetku poletja je okužil tudi koreografinjo Mimi Marčac Mirčeto, ki je v svojem prepoznavnem prepričanju oziroma motu "več znaš, več veljaš" vzela pot pod noge in se odpeljala v Zagreb. Tam je pod vodstvom Marte Formoso v Vita centru pridobila licenco in naziv trener zumbe.

Mimi je navdušena, da zumba ne izbira; je ples za vsakogar ne glede na starost in plesno znanje.

"V Urški sva s Tomažem Ambrožem premlevala, kako bi osrečila vse, ki si želijo plesati in se zabavati, ne pa tudi tekmovati. Kot vedno je nastala še ena super ideja, in sicer na področju družabnega plesa. Začela sem premišljevati, kaj bi lahko jaz naredila na tem področju. Dve leti nazaj je moj sin Kristijan na internetu našel ples, ki ga je zanimal, in sicer Melbourn Shaffel. Pa smo ga razvili v Urški. Tako je prišla tudi zumba. S kolegico Darjo Šuster sva videli to na internetu. Na evropskem prvenstvu v Amsterdamu pa so mi kolegi povedali, da oni to že počnejo v svojih šolah in da ljudje maksimalno uživajo. Ker je zumba licencirana vadba in skrbno zaščitena, sva z Darjo odšli v Zagreb na seminar in pridobili to licenco. Poleg naziva inštruktor zumba vadbe sva s tem pridobili pravice do uporabe njihove avtorske glasbe, koreografij in vsega, kar sodi zraven. Zumba ima zelo enostavne korake, je gibalno preprosta, dinamična, seksi. Je primerna za vse mlade in malo manj mlade." 
Navdušenje nad zumbo je pokazala tudi štiriindvajsetletna Marta Formoso, ki organizira vse tečaje zumbe v Zagrebu in je tudi ambasadorka blagovne znamke Adidas ter alfa in omega ne samo zumbe, ampak tudi plesa na sploh.
Marta Formoso promovira zumbo po vsem svetu.
Štart zumbe je v Urški za jesenski vpis v polni pripravljenosti, samo še Mimi se mora vrniti z dopusta, ki ga bo letos prejadrala. "Modrina morja in veter v laseh me trenutno najbolj spočijeta in sprostita," je še sporočila in se umaknila nekam na široki Jadran.
Tudi Darja Šuster se je prepričala, da je zumba odlična zvrst rekreacije in bo z njo navduševala tudi tiste, ki mislijo, da so za plesno akcijo prestari.

View Gallery 4 Photos