Tatjana Lahvinovič Galčun. Svetovno prvenstvo mladincev v latinu za nas odlično!

Tara Por, Tatjana Lahvinovič Galčun in Enej Eržen po svetovnem prvenstvu v latinskoameriških plesih v Turčiji (foto: osebni arhiv)

Enej Eržen in Tara Por 26. mesto, Vid Šteinfelser in Zara Avsec 33. mesto v konkurenci 74 parov!

V soboto se je odvijalo letošnje svetovno prvenstvo mladincev v latinskoameriških plesih v Istanbulu v Turčiji. Mednarodna plesna zveza WDSF je za lokacijo izbrala hotel in poslovni center na azijski strani Istanbula, Silence Istanbul hotel & Convention Center, kar se vedno izkaže za dobro, saj se plesalci lahko uredijo v svoji sobi in pridejo brez stresa na tekmovalni parket.

Plesno prizorišče svetovnega prvenstva je bilo v hotelu Silence v Istanbulu.

Slovenijo sta zastopala dva para, in sicer Enej Eržen in Tara Por, aktualna državna prvaka v latinu, ter Vid Šteinfelser in Zara Avsec, latinska podprvaka in državna prvaka v kombinaciji desetih plesov.

Lukaš Mušinka, Zara Avsec, Tatjana Lahvinovič Galčun in Vid Šteinfelser

Dogajanje na parketu je spremljala uradna spremljevalka in trenerka obeh parov Tatjana Lahvinovič Galčun (para prihajata iz kluba ŠRKD Diamant) in za naš portal poslala to sporočilo. “V zelo lepi dvorani v hotelu, kar je zelo udobno za tekmovalce, je danes (sobota, 23. 11., op. u.) nastopalo 74 najboljših parov svojih držav z vsega sveta. Slovenija je imela dva para. Enej in Tara sta zasedla odlično 26. mesto, Vid in Zara pa 33. mesto. Oba para sta bila izjemno dobro pripravljena tako plesno kot vizualno (vsi štirje so bili zelo lepo oblečeni in so si dali narediti profesionalne frizure, dekleti tudi make up). Odplesali so svoj najboljši ples, zelo lepo in solidno predstavili Slovenijo na svetovni ravni! Zelo malo nam je zmanjkalo do 1/4 finala, ampak Enej in Tara ostajata še drugo leto v tej kategoriji, tako da zelo zagreto gledamo in delamo naprej, da bomo naslednjo leto še višje! Vid in Zara gresta po novem letu med starejše mladince in imata seveda tudi v tej kategoriji visoke cilje, za katere sta pripravljena trdno delati, da se uresničijo. Lep pozdrav iz Istanbula.”

Slovenska plesna ekipa

Zmaga je odšla v Rusijo k paru Kirill Kurbatov in Alexandra Revel Muroz, ki sta 2. novembra osvojila že naslov najboljšega para v kombinaciji desetih plesov. Vid in Zara sta si na tej tekmi delila 19. do 21. mesto v konkurenci 34 parov. V Istanbulu ni bilo slovenskega sodnika.

V Istanbulu je bila močna navijaška ekipa obeh parov. (Foto: osebni arhiv)

Še eno svetovno prvenstvo pa čaka naša članska para, in sicer standard v Vilnusu. Predvidevam, da potujeta državna prvaka Iliya Dobrev in Ana Mesec ter tretja z državnega prvenstva Akim Pekunov in Maša Kastelic.