Svetovno za seniorje II. Zakonca Preininger delila 83. do 87. mesto med 174 pari.

Robert in Simona Preininger na belgijskem parketu (foto: osebni arhiv)

V Antwerpnu v Belgiji se je v petek, 10. februarja, odvijalo svetovno prvenstvo v standardnih plesih za seniorje II. Aktualna državna prvaka, zakonca Robert in Simona Preininger, sta še s tremi italijanskimi pari in nemškim parom delila 83. do 87. mesto.

Defile seniorjev II. v športni dvorani Extra Time
Plesalo je 174 parov iz 21 držav. "Prvenstvo je bilo dobro organizirano. Vse ob napovedanem času, tekoče je potekalo, osebje je skrbelo za prave izhode na parket. Sva vesela, da sva odplesala tri runde. Namreč ne pomnim, kdaj sem bila nazadnje tako bolna kot pred tem potovanjem. Še vedno kar naprej kašljam in lovim zrak. Na predlog, da odpoveva, pa sem se uprla, to je bilo najino zadnje svetovno v tej kategoriji. Prestopava namreč v trojko. Skratka bilo je lepo, tretjo rundo sva plesala celo zelo dobro. Veliko zelo dobrih parov … Bo treba trenirati," je za naš portal komentirala Simona.
V garderobi prijatelji, na parketu konkurenti; z italijanskim parom, Giuseppeom Drapellijem in Eleno Giarolo, ki sta zasedla delitev 61. do 63. mesta.
Lani se svetovnega prvenstva v turški Antaliji, kjer je tekmovalo samo 39 parov, nista udeležila, predlani pa sta v italijanskem Riminiju med 237 pari delila 54. do 59. mesto. V sodniški zasedbi je bil tudi naš predstavnik Marko Vodnik in na vprašanje, ali se jima zdi, da je kaj navijal za njiju oziroma po domače ‘lobiral’, Simona odgovarja: "Za Vodnika pa res ne vem, kako je sodil in če je kaj lobiral. Verjetno ne, ker sva si to uvrstitev prav gotovo zaslužila."
Robert Preininger se koncentrira pred tekmovanjem. (Foto: osebni arhiv)

Zmaga je odšla v Francijo k lanskemu tretjeuvrščenemu paru, Pierru Payenu in Isabelle Reyjal, druga sta bila Nemca Gert Faustmann in Alexandra Kley, tretja pa lanska svetovna prvaka Alberto Belometti in Barbara Pini iz Italije. "Seveda sem si ogledala nastop zmagovalnega para in tudi navezala stik s plesalko. Zelo prijazna oseba je Isabelle, mi je pomagala pri oblačenju. Odlična sta. Po moji prognozi bi sicer zmagal par Faustman & Kley, drugi pa Payen; po Robertovi pa je bil francoski par definitivno najboljši," je zaključila Simona. Prvenstvo se je odvijalo v sklopu tekmovalnega vikenda, imenovanega Antwerp Diamond Sport Dance Cup v dvorani Extra Time, tekmovanja pa se odvijajo še danes.
Naja Dolenc in Vladislav Kolesnikov (foto: Jernej Rihar)
Prihodnji vikend, natančneje v soboto, 18. februarja, pa se na svoje prvo evropsko prvenstvo v kombinaciji desetih plesov odpravlja naš par Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc. Vladislav in Naja se ga bosta udeležila v Kopenhagnu v hotelu Tivoli in to bo njuno prvo uradno evropsko prvenstvo (če ne štejemo evropskega pokala) v skupni karieri. Na tekmovanje ju bo spremljal Marko Vodnik, v sodniškem panelu pa bomo imeli tudi slovenskega predstavnika, in sicer Nika Basariča. "Se veseliva in se pripravljava najbolje, kar se lahko," je na kratko komentirala Naja. Naj jima bo danski parket naklonjen.

View Gallery 5 Photos