Nik Rajšek, Aja Zupanec in Gea Erjavec. Po svetu naj ne bi hodili nagi …

N.A.G. (foto: Ana Straže)

Po svetu naj ne bi hodili nagi … Ampak a je res samo obleka ta, ki nas pokrije? Prekrije? Zakrije? ‘Fejkamo’. Ves čas ‘fejkamo’. Polni smo zavedno-nezavednih tikov, zavajajočih pogledov, nepotrebnih zvokov in smehljajev, s katerimi oblačimo svoj goli jaz.

… (foto: Ana Straže)
Zrem v ogledalo in oči sprašujejo, kdo sem? Podoba, ki jo zrem, odgovarja, kaj sem? Cesta, ki potuje v neskončnost ogledala, šepeta, kam grem? Skozi ustvarjalni proces, gib, zvok, besedo, glasbo in projekcijo si skušajo odgovoriti na vprašanje: kdo sem? Zakaj sem to, kar sem? Plast po plast se ‘razgaljajo’ in iščejo pot do sebe in do svoje identitete. (razmišljajo ustvarjalci Nik Rajšek, Aja Zupanec in Gea Erjavec ter vas vabijo k ogledu njihove predstave N.A.G. v petek, 17. februarja, ob 12.15 in 20.00 v Plesnem forumu Celje.
Nik Rajšek
Izhodišče projekta, v katerem so ustvarjalne moči združili trije koreografi mlajše generacije, je identiteta mladega posameznika. Ime N.A.G. predstavlja začetnice imen koreografov, a je hkrati miselna zveza z ‘razgaljanjem’ posameznika.
Aja Zupanec
Projekt je sodeloval na številnih festivalih doma in v tujini ter prejel nagrado za najboljšo plesno produkcijo na festivalu Transgeneracije 2016 v Cankarjevem domu v Ljubljani in posebno nagrado za scensko uprizoritev na mednarodnem festivalu Juventafest 2016 v Sarajevu. Kot edini predstavnik Slovenije je leta 2016 sodeloval tudi na Mednarodnem festivalu Dansput v Kortrijku v Belgiji.)
Gea Erjavec (foto: Maja Slavec)
View Gallery 5 Photos