Svetovno. Halužan&Masyschts. Včeraj je bil najin dan

Svetovna prvaka italijanski plesni par Langella&Moshenska.

Dunajska športna dvorana je te dni prizorišče odprtega prvenstva Avstrije, v okviru katerega se je včeraj odvijalo tudi svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih. Slavila sta aktualna evropska prvaka Aniello Langella in Kristina Moshenska iz Italije.

Najboljših šest na svetu Zajcev&Kuzminska iz Rusije, zmagovalca Langella&Moshenska iz Italije, Danca Zanibellato& Abildtrup, Goffredo&Matus iz Moldavije, Balan&Bezzubova iz Nemčije in Voronov&Imrekova iz Rusije.
Slovenska zastava je bila v rokah državnega prvaka Damirja Halužana.
Med triindevetdesetimi pari pa sta nastopila tudi slovenska para. Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta delila dvajseto do enaindvajseto mesto, sicer sta v kategoriji latin osemnajsta v Evropi.
Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta obtičala v četrtfinalu.
Državna prvaka Damir Halužan in Anna Masyschts sta za eno mesto izboljšala lansko uvrstitev in sta si včeraj priplesala delitev devetega do desetega mesta. "Preprosto lahko rečeva, da je bil včeraj najin dan. Šlo je vse tako, kot sva planirala. Dvorana je bila nabito polna že od prve runde naprej in vzdušje je bilo fenomenalno. Zahvalila bi se vsem tistim, ki so verjeli v najin uspeh in naju podpirajo na naiini plesni poti," sta za naš portal sporočila srečna plesalca. Damir in Anna sta tudi petnajsta v Evropi. Izjavo Mihe in Nadije ter trenerjev obeh parov pa še čakamo.
Damir Halužan in Anna Mashchyts sta za eno mesto izboljšala lanski rezultat.
Foto: Marko Mesec www.fotomesec.com

View Gallery 5 Photos