Start 23. sezone Parade plesa z novozelandskim plesom

S haka plesalcem v aucklandskem vojnem muzeju.

Vabim vas, da z menoj startate že 23. sezono Parade plesa, še vedno edine oddaje o plesu na slovenskih televizijah. Za vas sem pripravila  ekskluzivno reportažo o novozelandskem plesu in prepričana sem, da boste potegnili kar nekaj vzporednic med našim plesom in plesom dežele dolgega belega oblaka. Seveda na Novo Zelandijo nisem odpotovala zavoljo plesa, pač pa sem obiskala hčerko Terezo, ki si je s fantom Žigo in prijateljem Maticem našla na tem koncu sveta nov dom. A ker ne morem brez plesa in seveda kamere, je nastal 35-minutni pogled na plesno aktivnost tamkajšnjih prebivalcev.

Moja novozelandska družina hčerka Tereza, njen fant Žiga in njun prijatelj Matic.
Ples je izjemno popularna aktivnost in številke, koliko ljudi se ukvarja s plesom, so zelo podobne našim. Seveda vam predstavljam ples haka, ples Maorov, ki je alfa in omega tamkajšnjega plesa.
Prestige Dance Crew sodi v vrh novozelandske hip-hop scene.

Tudi hip-hop je izjemno popularen in gostje oddaje bodo člani skupine Prestige Dance Crew, ki je na šovu Nova Zelandija ima talent dosegla drugo mesto.
S slovensko plesalko Arniko Matko Juvančič in južnoafriškim plesalcem Hopeom Maimaineom pred premiero muzikala Ples v dežju v Aucklandu.
Ogledala sem si premiero muzikala Dancing in the rain, v katerem pleše Hope Maimane, menda zdaj že nekdanji fant plesalke Arnike Matko Juvančič, ki pa je v Auckland priletela na premiero.
TV šov Ples z zvezdami je eden najbolj gledanih šovov na Novi Zelandiji. Med tekmovalci je bil tudi boksar Shane Cameron s plesalko Nerido Cortese in …
V popularnost televizijskega šova Ples z zvezdami ne gre dvomiti. Televizijska postaja TV3 je zaradi odlične gledanosti startala že šesto sezono. Pridobiti vabilo za ogled zakulisja ter oddaje ni bil noben problem in bila sem navdušena nad tričlansko žirijo, sestavljeno iz nekdanjih plesnih prvakov Stefana Olivierija, Hayley Holt in predsednice žirije Candy Lane.

… igralec Ben Barington ter plesalka Krystal Stuart …
S predsednico žirije Candy Lane in koordinatorjem plesnih korakov, nekdanjim tekmovalcem Brianom Jonesom.
Kraljevi balet goji tako tradicijo kot sodobni oz. moderni balet in premiera triptiha Salute se je zgodila ravno v času mojega bivanja. Nov umetniški direktor Francesco Vertiglia je z veseljem dal intervju za Parado plesa.
Z umetniškim direktorjem Royal New Zealand Ballet Francescom Vertriglio.
O salsa sceni pa sem se pogovarjala s Tanio Mason, ki je bila poslovna partnerka slovenske plesalke Mashe Johansson, ki pa se je ravno  v času mojega bivanja po dvajsetih letih vrnila z Nove Zelandije v Slovenijo.
Salsa plesalka Tania Mason je plesala v studiu Latinissimo Slovenke Mashe Johansson.
Vabljeni na novozelandski ples – ali kakor bi rekli Novozelandci Kia Ora – danes zvečer ob 22.00 na TV3 Medias. Če zamudite, je na voljo sobotna ponovitev ob 11.30. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan. 

View Gallery 9 Photos