Slovenci spet med najboljšimi v Evropi

Pričakovano so pretekli vikend od 18. do 21. junija slovenski plesalci pometli tudi s konkurenco na evropskem prvenstvu v street dance showu. Tekmovali so večinoma Poljaki, Slovaki, Čehi in Slovenci. Bilo je tudi nekaj Nemcev in seveda še nekaj predstavnikov drugih evropskih držav. Tekmovanje je potekalo v Szcecinu na Poljskem oziroma bolje rečeno sredi ničesar, saj se je kraj tekmovanja spremenil le nekaj dni pred odhodom naših reprezentantov. V omenjeni disciplini, ki se očitno še razvija, so naši plesalci pokazali popolno premoč. Osvojili so devet zlatih, sedem srebrnih in šest bronastih medalj. Vodja reprezentance je bil končno predstavnik mlajše generacije, Tadej Premk, kar se je izkazalo za dobro odločitev, saj je še danes slišati veliko pohval. Slovenske sodniške barve pa je po dolgem času zastopala Nataša Lovše Pepelnak.

Lepa, vendar premajhna dvorana za vse plesalce in njihove scene ter rekvizite.
Tudi tokrat bom omenil le evropske prvake, vse ostale rezultate, ki jih nikakor ni spregledati, pa si lahko ogledate na spletni strani Plesne zveze Slovenija. Najboljši v Evropi v steet dance showu v kategoriji otrok so: solistka Lia Lačen iz plesnega kluba Bolero, solist Maj Lavrič iz plesnega kluba Bolero in tudi v paru sta najboljša prav tako Lia Lačen in Maj Lavrič.
Evropska prvakinja Lia Lačen iz plesnega kluba Bolero.
V sredini, obdana s konkurenco, evropska prvaka med otroki Lia Lačen in Maj Lavrič iz plesnega kluba Bolero.
Med mladinci so za leto 2015 na evropskem prestolu: solistka Blažka Brodnjak iz plesnega kluba Bolero, solist Ian Lampič iz plesnega društva Libero, dvojica Lara Nosan in Grega Lojen iz plesnega društva Libero in mala skupina Mad house iz plesnega kluba Bolero.
Ponosni trener Dari Šegovič s svojim evropskim prvakom Ianom Lavričem iz plesnega društva Libero.
Evropske prvakinje v mali skupini Mad house iz plesnega kluba Bolero.
Med člani pa sta evropska prvaka – med solistkami Ana Vičič iz plesnega društva Libero in med solisti Luka Mravlje iz plesnega kluba Urška.
Utrujeni, a presrečni so se vrnili domov plesalci iz plesnega društva Libero.
Vse evropske prvake tako v hiphopu in electric boogiju, o katerih smo poročali prejšnji teden, in vse najboljše street dance show plesalce si lahko še vedno ogledate na državnem prvenstvu v Medvodah, ki je ta hip v polnem zagonu. Očitno bo zelo zanimivo. Vabljeni na Državca 2015!

View Gallery 7 Photos