Še malo. Vibra bo vibrirala!

Vibra 2014. (Foto: Darja Štravs Tisu)

Festival plesnih delavnic Vibra je v samo dveh letih postal pomemben prostor srečanja mladih plesalcev različnih performativnih plesnih zvrsti in ljubiteljev plesa z vrhunskimi domačimi ter tujimi pedagogi in koreografi. Lani je Vibra gostila repertoar svetovne zvezde sodobnega plesa, Akrama Khana, letošnja pa bo potekala v znamenju ustvarjalnosti. Času med 22. in 28. avgustom boste lahko ustvarjalno preživel z različnimi pedagogi, ki prihajajo v Ljubljano na povabilo organizatorice in vodje festivala Magdalene Reiter, ki bo prav tako med njimi.

Magdalena Reiter v predstavi Pars pro Witkacy. (Foto: Borut Peterlin)
Poleg Magdalene bodo poučevali še Athanasia Kanellopoulou, Kjara Starič Wurst, Hugo Mbeng, Leja Jurišič, Dušan Teropšič, Andreja Kopač in Katra Kodela. Delavnice so razvrščene v različne težavnostne stopnje in namenjene plesalcem različnih plesnih zvrsti, profesionalcem, ljubiteljem in vsem vmes.
Vibra 2014. (Foto: Darja Štarvs Tisu)
Plesni programi bodo potekali od jutra do večera v velikih dvoranah društva Baobab in zavoda Vitkar na Parmovi ulici. Zadnji dan Vibre 2015 se bo končal zvečer z zaključnim prikazom v Plesnem Teatru Ljubljana, kjer bodo udeleženci lahko pokazali pridobljeno znanje in si ogledali tudi rezultate preostalih delavnic.
Zaključna produkcija je vedno zanimiva. Zagotovo bo tako tudi letos. (Foto: Drago Videmšek)
Več o festivalu Vibra pa na www.vibra.si

 

View Gallery 4 Photos