Samba v Hočah. Evropska zadrega na Poljskem. Slovenski plesalci na repu.

Ana Mesec in Illiya Dobrev sta zmagala v standardu ter bila druga v latinu. (Foto: Jernej Rihar)

Takoj po vrnitvi z Nove Zelandije je v mojem vikendaškem okrožju potekal eden od rating oziroma kvalifikacijskih turnirjev v standardnih in latinskoameriških plesih. Seveda me je zanimalo, kako v živo delujejo nova partnerstva; nekatere pare sem uspela videti, na nekatere bom morala počakati do državnega prvenstva v kombinaciji, ki bo 24. junija v Medvodah.

Športna dvorana v Hočah in sodniška zasedba: Karmen Intihar, Alenka Bohak, Meta Zagorc, Matej Krajcer …
Skoraj nova športna dvorana v Hočah pri Mariboru je odlično prizorišče za prireditve, na katerih ne moremo računati na kaj več kot 100 ali 200 gledalcev, da bi bila dvorana videti polna. Je prijetna, in ker je res še skoraj nova, tudi še ne "diši po zastarelem znoju".
Donald Keranovič je dobro organiziral plesno tekmovanje v Hočah.
Organizator turnirja Donald Keranovič in DPC Samba sta dvorano primerno uredila, dobila pa sta jo brezplačno, saj se aktualni župan Hoč Marko Soršak nadvse trudi, da se v njej dogaja čim več. Plesalce je v imenu občine Hoče-Slivnica pozdravila podžupanja Anita Arzenšek.
… voditeljica prireditve Urška Marinko, Aleš Črtalič, ki skrbi za izračun rezultatov in Marko Vodnik, znova športni direktor.
No, roko na srce, niti Hočanov niti Slivničanov ni bilo, bili pa so tradicionalno straši in trenerji ter plesalci, ki so nabirali nove točke na lestvici. Vse rezultate si lahko ogledate na spletni strani Plesne zveze Slovenije. Tekmovanje je bilo nadvse prijetno, negativnih vibracij med plesalci ni bilo zaznati, tistih, ki tradicionalno zrejo v daljavo, ko bi morali vsaj po bontonu pozdraviti, pa sem že navajena.
Jure Bergant in Anja Pritekelj …
Srečanja z mano se je razveselil Marko Vodnik, ki je po nekajletnem premoru znova postal športni direktor. Novi partnerstvi – Ane Mesec in Iliya Dobreva, Anje Pritekelj in nekdanjega Aninega partnerja Jureta Berganta funkcionirata.
… Miha Žerjav in Valerija Musina v latinu in v …
Najbrž tudi zato, ker Jure in Anja plešeta v članski kategoriji, Ana in Iliya pa imata pred sabo še to leto med starejšimi mladinci. 
… Tadeja Pavlič je vse bolj podobna Nadiji Bičkovi.
Simpatična Tadeja Pavlič, ki pleše z Janom Pirnatom, se bo sčasoma morala odločiti, ali se resno posveti treniranju ali pa animatorski skupini Birds of Paradise. Je pa Tadeja vse bolj podobna svoji vzornici in ustanoviteljici omenjene skupine Nadiji Bičkovi.
… Petra Preininger …
Na parketu je zaplesala tudi Petra Preininger, hčerka Roberta in Simone Preininger, ki plešeta v skupini Seniorji 2. Lepo je bilo videti plešočo družino. Brin Hlade je ob novi soplesalki Lauri Walter deloval nekoliko okorno, bo morala trenerka Natalija Banovič naučiti plesalce ne samo korakov, ampak tudi kako premagovati tremo.
… Robert in Simona Preininger …
Ivan Jarnec in Ana Ekart težav s tremo nimata. Vedno delujeta zelo skoncentrirano in fokusirano. Tako je bilo tudi v Hočah, ko sta zmagala v latinu in bila druga v standardu med starejšimi mladinci, kjer sta ju prehitela Ana Mesec in Iliya Dobrev.
… Aljaž Planinšek in Kristina Zvonar …
Njuna plesna kolega Kristina Zvonar in Aljaž Planinšek sta padla v oči tudi po zaslugi Kristinine obleke, ki jo je skreirala Zdenka Arko. Plesnih ambicij pa jima prav tako ne manjka. Intervju z njima si boste lahko prebrali v četrtek, 2. junija, v rubriki ujemi korak.
… Ivan Jarnec in Ana Ekart …
Ja, v Hočah je bilo nekakšno mini državno prvenstvo, zatišje pred viharjem. Na državnem prvenstvu bo prav gotovo nastopil novo ustanovljeni par Naja Dolenc in večkratni svetovni prvak Vladislav Kolesnikov. Naja sicer pridno študira za maturo in enako pridno ter intenzivno se pripravlja na osvojitev naslova državne prvakinje v kombinaciji.
… Miha Žerjav in Valerija Musina v standardu …
Istega dne, 14. maja, ko se je odvijal turnir, je v Vroclavu na Poljskem potekalo evropsko prvenstvo za člane v standardnih plesih. Slovenski uvrstitvi sta bili klavrni. V konkurenci 59 parov sta si Tine Kranjc in Saša Ul priplesala 38.–39. mesto, Arnej Ivkovič in Giovanna Gabriela Klarič pa 54.–56. V sodniški zasedbi ni bilo našega predstavnika. Zmago sta slavila Rusa Dmitri Zharkov in Olga Kulikova.
… Brin Hlade in Laura Walter. (foto: Jernej Rihar)
Fotogalerija na www.jrphoto.si

View Gallery 15 Photos