Prvi državc v letošnjem letu. Naj zmagajo najboljši!

Zagotovo nepremagljiva Miha Vodičar in Nadija Bičkova. (Foto: Marko Mesec)

V soboto, 31. januarja, se začenja sezona državnih prvenstev Plesne zveze Slovenije. Prvi bodo na tekmovalni parket stopili plesalci sekcije za standardne in latinskoameriške plese. Prednost ima disciplina standard. Organizator prvenstva je že po ustaljenem redu kar Plesna zveza sama, ki pa si pomaga z nekaterimi aktivnejšimi in bolj pripadnimi člani.

Matej in Anja Pritekelj sta bila lani druga.
V Zrečah bo to Miran Pritekelj, ki bo poskrbel, da bo vse teklo kot namazano. Tudi za nastop svojega para oziroma svojih otrok Mateja in Anje Pritekelj, ki tekmujeta v članski kategoriji.
Miran Pritekelj bo organiziral državno prvenstvo v standardu.
Lani v Slovenski Bistrici sta bila druga in verjetno ne moreta premagati lanskih državnih prvakov ter aktualnega svetovnega prvaka v kombinaciji Mihe Vodičarja in Nadije Bičkove. Lahko pa jima zmeša štrene par Tine Kranjc in Saša Ul, ki ju skoraj vedno v tujini premaguje.
Nataša Ambrož bo predstavila pilotni projekt in bo tudi glavna sodnica tekmovanja.
Seveda bodo o uvrstitvah odločali sodniki. Ekipo sestavljajo Branko Bohak, Fredi Novak, Blaž Pocajt, Andrej Novotny, Katarina Venturini, Šana Vodnik in Meta Zagorc pod budnim očesom glavne sodnice Nataže Ambrož. Nataša bo v popoldanskem času tudi predstavila pilotni projekt, s katerim skuša Plesna zveza pridobiti čim več parov za to plesno zvrst tekmovanja. Upamo, da jim počasi le uspe privabiti kakšen nov par.
Ivan Jarnec in Ana Ekart bosta prvič zaplesala med starejšimi mladinci.
Pogled na prijavljeno število parov kaže na današnji dan, ko se opolnoči končujejo prijave, število 42, največ v kategoriji starejših mladincev in nobenega para v najmlajši kategoriji, to je med mlajšimi pionirji. Lani smo imeli enega, ki pa letos prestopa med pionirje. Nekaj parov se je seveda "postaralo" in zanje se začenja skorajda vse znova. Še lanska mladinca in državna prvaka Ivan Jarnec in Ana Ekart pa druga Jaka Podgoršek in Katarina Matuš ter lanska tretja Žan Čakš in Lara Števančec se bodo borili prvič v kategoriji starejših mladincev. Tam je gneča največja in tudi ugibanja najbolj strastna.
Jure Bergant in Ana Mesec ali …
Bo lanskemu zmagovalcu Juretu Bergantu in Ani Mesec uspelo zadržati naslov ali bosta morala žezlo prepustiti Volodimirju Nieliensonu in Naji Dolenc, ki menda strahovito trenirata in sta v popolni formi za sobotni nastop.
Naja Dolenc in Volodimir Nielienson? Oba para trenirata na vso moč.
Pionirska državna prvaka Žan Ravnikar in Veronika Kajin bosta prvič nastopila med mlajšimi mladinci, a tam ju čakata neustrašna Brin Hlade in Tosia Robar Žerak. Mesto sta namreč sprostila Jan Hafner in Pina Eržen, ki prestopata med mladince.
Brin Hlade in Tosia Robar Žerak bosta nastopila v kategoriji mlajših mladincev.
Seniorja bosta kot vedno Robert in Simona Preininger, med prijavljenimi pa še ni Vitama in Barbare Kodelja, in tudi Miša Cigoj z Niko Bagon, edini par med profesionalci, zamuja s prijavo. No, nekaj časa je še na razpolago. Prvenstvo si seveda lahko ogledate v živo ob 16.00 predtekmovanje in ob 18.00 finalni del. Ali pa počakate na našo reportažo, ki jo bomo predvajali v torek, 10. februarja, ob 22.00 na TV3 Medias. Naj zmagajo najboljši in naj zmaga ples!
Fredi Novak bo eden od sodnikov. (Foto: Marko Mesec)
View Gallery 9 Photos