Praznuj življenje s plesom. 12. Korpus pred vrati Plesnega foruma Celje

Nastopili bosta tudi Ajda Botolin in Ana Cizej iz Plesnega foruma Celje. (Foto: Nada Žgank)

Gordana Stefanovič Erjavec z ekipo organizira že 12. Korpus ali Koreografsko platformo ustvarjalcev plesa, in sicer vsako leto v počastitev 29. aprila, svetovnega dneva plesa. Gogine izkušnje, odmevnost in predvsem interes plesnih ustvarjalcev za sodelovanje so zaslužni, da je Korpus postal nenadomestljiva platforma za kreativno plesno druženje in pretok idej med plesalci z vse Slovenije. "Kot edini festival sodobnega plesa na celjskem območju informira, povezuje, osvešča in medijsko promovira sodobno plesno sceno. Vsako leto je tudi vedno večji interes za sodelovanje tako mladih kot tudi bolj izkušenih starejših avtorjev na Korpusu. Že dve leti je Korpus izrazito medgeneracijski in s tem še bolj zanimiv tako za ustvarjalce kot tudi gledalce. Na ta način gledalci in sodelujoči lahko podoživijo raznoliko in uspešno sodobno plesno ustvarjanje ter začutijo neskončne možnosti plesnega ustvarjanja in umetnosti," razlaga ustanoviteljica Plesnega foruma Celje Goga Stefanovič Erjavec.

Goga Stefanovič Erjavec je iniciatorka festivala Korpus.

Program se bo odvijal prihodnji vikend, in sicer v naslednjem vrstnem redu: v petek, 17. maja, ob 19.00 vas čaka odprtje v dveh delih Opus po Opusu: izbor avtorskih koreografij plesalcev, ki so letos sodelovali na državnem in mednarodnem tekmovanju Opus 2019, in v drugem delu Prepletanja preplet koreografij različnih plesnih skupin. Sodelujejo: Plesni forum Celje, Harlekin – društvo za umetnost plesa, Glasbena šola Laško – Radeče, Plesni studio N Velenje, Plesna Izba Maribor, Qulenium Kranj – Plesna skupina Qars, Gimnazija Slovenj Gradec, Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana. V soboto, 18. maja, med 10.00 in 12.00 vabljeni na delavnico z Goranom Bogdanovskim z naslovom Kontaktni ples.

Goran Bogdanovski bo vodil plesno delavnico. (Foto: Urška Boljkovac)

Za vse, ki ne veste, kdo Goran je, preberite nekaj podatkov. Rodil se je 7. 10. 1971 v Ljubljani. Med letoma 1989 in 2000 je deloval kot član ansambla SNG Opera in balet Ljubljana. Kot samozaposleni kulturnik je leta 2000 ustanovil zavod Fičo Balet, ki je ustvarjalec številnih predstav, ki vsebujejo tako elemente baleta kot sodobnih plesov (Švic in Švarc, Proti toku, Summer Breeze, Emofad, Confi-dance, Sun City itd.) Bogdanovski je aktiven tudi kot učitelj v mednarodnih plesnih projektih. Je prejemnik več nagrad (mdr. n. ArtsLink, New York, 2003, n. Unesco Aschberg Bursary, Montreal, 2004).

Akademija za ples se bo predstavila s koreografijo Plešite, plešite, drugače smo izgubljeni. (Foto: Drago Videmšek)

Ob 20.00 pa se bo predstavila Akademija za ples s predstavo Plešite, plešite, drugače smo izgubljeni pod vodstvom Rosane Hribar. Po predstavi bo pogovor o možnostih sodobno plesnega izobraževanja v Sloveniji, ki ga bosta vodili plesni pedagoginji, koreografinji in plesalki Rosana Hribar in Aja Zupanec.

Aja Zupanec je avtorica predstave Kričeče bleščeče.

Aja Zupanec je med drugim avtorica in izvajalka predstave Kričeče bleščeče, ki si jo lahko ogledate v nedeljo, 19. maja, ob 19.00. Aja bo tudi zaključila 12. Korpus. Vse prireditve bodo v dvorani Plesnega foruma Celje.

View Gallery 5 Photos