Sestavi se! Popotovanje plesalke in koreografinje Alicie Pauline Ocadiz Arriaga

Alicia Paulina Ocadiz Arriaga v Assemble yourself/Sestavi se (foto: Borut Bučinel)

Assemble yourself/Sestavi se je plesni solo, ki se ukvarja z odnosom med identiteto in preseljevanjem. Gre za abstraktno potovanje, ki raziskuje, kako se posameznikove notranje krajine misli, vrednot, čustev in prepričanj trajno preoblikujejo skozi prostorske in časovne spremembe bivališča, ki so posledica fizičnega giba preko stvarnih in/ali simbolnih meja.

Predstava odraža osebni način sprejemanja sprememb in minljivosti človeške identitete; ob praznovanju svobode, ki nam jo te lastnosti nudijo, da se lahko nenehno sestavljamo. (razmišlja v novi predstavi Sestavi se mehiška avtorica, plesalka in koreografinja Alicia Paulina Ocadiz Arriaga, ki je leta 2015 magistrirala iz plesne umetnosti in umetnosti giba v okviru raziskave Srečanja v plesu med Indonezijo in Mehiko na Katoliški univerzi San Antonio v Murciji v Španiji. Diplomirala je iz sodobnega plesa na državni šoli za klasični in sodobni ples v Mexico Cityju in je certificirana plesalka Rotterdamske prestižne plesne akademije CODARTS v Rotterdamu na Nizozemskem in Pekinške mednarodne umetniške šole v Pekingu na Kitajskem. Nastopala je kot koreografinja, plesalka in cirkuška umetnica na različnih odrih, gledališčih in festivalih v Mehiki, Nizozemski, Franciji, Kostariki, Panami, Španiji, Sloveniji in na Kitajskem.

… (foto: Borut Bučinel)

Bila je med drugim članica skupin 2Move Dance Company (Nizozemska), NANA + NA (Panama), Foco al Aire Producciones (Mehika), gibalnega projekta Ashley Meeder (Evropska unija), Cirkusa Kansky (Slovenija). Leta 2009 je prejela nagrado Mexico City Youth Award, ki jo je uvrstila na seznam mladih perspektivnih umetnikov prestolnice, leta 2010 pa je prejela nagrado Niewe Maan za ustvarjanje in izvedbo najboljše predstave za galerijo v okviru muzeja Nacht v Rotterdamu, Nizozemska. Premiera bo v ponedeljek, 13. maja, ob 20.00, dve ponovitvi pa še v torek, 14., in sredo, 15. maja, ob 20.00 v Plesnem Teatru Ljubljana)