Ples ob drogu ne vpliva le na telo in občinstvo, ampak predvsem na tisto, kar se skriva znotraj!

Ples ob drogu od nekdaj buri domišljijo.

Ekipa Tine Perko iz Plesnega studia Mademoiselle je v teh vročih poletnih dneh ‘na polno’ v akciji. Dvanajst deklet je namreč na terenu s fotografom Boštjanom Gunčarjem, s katerim pripravljajo že četrto fotografsko razstavo, ki bo letos imela naslov Mističnost plesa ob drogu.

"Letos smo si upali tvegati in smo se z 12 dekleti v vlogi modelov podali v temo, na nočne ulice. To nam je predstavljalo odlično izhodišče, da bi ob tem opozorili na naše temne plati osebnosti (imamo jih čisto vsi) na eni strani, ki so potencial za lastno preobrazbo v bolj sončno in srečno osebnost. Na drugi strani pa gre za naše globine, s katerimi se pogosto bojimo stopiti v stik, čeprav so vstopnica v našo bogatejšo izkušnjo mističnosti življenja. Zato je tokratna misija, ki sem si jo zadala, ta, da želimo ljudi spodbuditi, da se tudi oni soočijo s temi deli sebe, jih preobrazijo in izžarijo svojo lepoto in tvegajo, da jih drugi opazijo. Tudi v temi, tudi če smo tiho, tudi če smo v trenirki, tudi nenamazani ali z neurejeno pričesko," pravi Tina.

Tina Perko je ponosna na četrto edicijo razstave

Lastnica Mademoiselle še dodaja, da je bilo tudi letošnje fotografiranje polno smeha in različnih prigod: "Dekleta, ki so sodelovala pri fotografiranju, so bila po znanju bolj izkušena od lanskoletnih modelov, zato tudi niso imela večjih težav pri izvedbi posameznih figur. So pa se kljub temu soočala z različnimi izzivi, kot je na primer debelejši samostoječi drog, ki se giblje, zato so se morala nanj kar malo privaditi. V studiu namreč vadijo na drugačnih drogovih. Poleg tega je bil potek fotografiranja bolj fizično naporen in je od deklet zahteval kar nekaj vzdržljivosti, saj so morala določeno figuro ponoviti kar nekajkrat, preden je nastal posnetek, s katerim smo bili vsi zadovoljni. Poleg tega so imela dekleta za izvedbo dveh figur na voljo le od 20 do 30 sekund, potem so morala hitro steči ven iz kadra. Tukaj je bilo res veliko smeha. Ker smo fotografirali na ulici, smo seveda pritegnili pozornost mimoidočih, ki so z zanimanjem opazovali naše dogajanje. Vendar pa so nam številni namenili spodbudne besede, nekateri so nam celo trobili in žvižgali, zgodilo pa se je celo to, da je kdo kar vskočil v kader in se želel fotografirati s katero od deklet."

Razstavo bo ekipa odprla v torek, 4. septembra, med 19.00 in 21.00 v studiu Mademoiselle, na Savski cesti 10 v Ljubljani.

View Gallery 4 Photos