Odlično! Slovenci zlati in srebrni na evropskem prvenstvu v show danceu.

Sredi oktobra se je v Rusiji, v Sankt Peterburgu odvijalo evropsko prvenstvo v show danceu in hkrati tudi svetovni pokal v modernu ter jazzu. Tokrat sem bil tudi v vlogi vodje reprezentance, ki je štela le sedem plesalcev. Gre za tekmovanje, ki je za večino Slovencev že predrago, saj je lokacija dosegljiva le z letalom ali večdnevnim potovanjem z avtobusom. Res me je zanimalo, kaj je tako dobrega tako zelo daleč, saj se tovrstno tekmovanje odvija že več let zapored. Res je mesto lepo, mogočno, na trenutke spominja na Benetke, ni pa tako zelo drago, kot se govori. Blišč in beda ter zima in hladni ljudje, bi povzel na kratko. Potekala je hotelska tekma, kar pomeni, da se je tekmovanje odvijalo v samem hotelskem gledališču. Sliši se res dobro in pri tem se vse tudi ustavi, saj bi bilo škoda vsakega komentarja o organizaciji in pogojih, ki se celo težko primerjajo z našimi pokalnimi turnirji, ki so na višji ravni. Večja konkurenca je bila predvsem pri solistkah. Med najuspešnejšimi so bili Norvežani, Slovenci, Rusi in Belorusi, ki so pobrali vse naslove v otroški konkurenci. Slovenska sodnica je bila Mimi Marčac Mirčeta.

Lana Smolnikar in Klara Senica
Naslov evropske prvakinje v show danceu si je priplesala Lana Smolnikar iz Plesnega kluba Miki med članicami. Evropski prvakinji med članskimi show dance ženskimi pari sta prav tako Lana Smolnikar in Klara Senica iz omenjenega plesnega kluba .
Tian Čehič in Anja Jeršan
Naslov evropskega podprvaka v show danceu med člani si je priplesal Tian Čehič iz Plesnega kluba Bolero. Tudi naslov evropskih podprvakov med članskimi show dance mešanimi pari je pripadel Tianu Čehiču in Anji Jeršan iz Bolera.
Živa Babnik in Grega Golob
Evropskega show dance podprvaka pa imamo tudi med otroki, to je Grega Golob iz Plesnega kluba Šinšin. Grega je s soplesalko Živo Babnik le za las zgrešil finale, in simpatična plesalca sta bila vesela tudi sedmega mesta.
Grega Golob
Tudi v svetovnem pokalu so bili Slovenci med najboljšimi. Lana Smolnikar in Klara Senica sta zmagali med jazz par, Klara Senica je bila bronasta med jazz solistkami, Tian Čehič pa srebrn med jazz solisti. Pri modernu je bila bronasta Lana Smolnikar, Tian Čehič je bil tudi v tej konkurenci med člani srebrn, prav tako kot tudi Grega Golob med otroki.
Tian Čehič v družbi Lane Smolnikar in Klare Senica
Imamo pa že nove svetovne prvake v hip-hopu. O vsem hip-hop dogajanju poročamo zelo kmalu.

View Gallery 6 Photos