Flipping Art. Mlada slovenska akrobata v polfinalu hrvaškega Supertalenta

Tim Nuč in Luka Avguštin v elementu v hrvaškem Supertalentu

Mlada slovenska akrobata Flipping Art sta na hrvaškem Supertalentu, oddaji posneti po licenci Got talent, minulo nedeljo osvojila srca naših sosedov in se uvrstila v polfinale. Flipping Art sta s svojo kreativno točko sprva zavedla žirante, ki so najprej mislili, da bosta igrala na kitaro.

Hrvaška pevka Maja Šuput ju je že skoraj hotela odsloviti z besedami: "Slovenca, te kitare bi lahko uglasila tudi doma," a sta jo hitro presenetila s svojo zahtevno akrobatsko točko. Na koncu sta si prislužila stoječe ovacije s strani občinstva ter se s štirikratnim “DA” uvrstila v polfinalno oddajo. Posnetek avdicije je že dostopen na spletu, njun polfinalni nastop pa si boste lahko v živo ogledali 26. novembra zvečer na hrvaški Nova TV.

To sicer ni bil prvi nastop Flipping Art v tovrstnih oddajah, saj sta se lani predstavila tudi v oddaji Slovenija ima talent. Čeprav se takrat nista prebila do polfinalne oddaje, nista obupala in sta se letos prijavila na hrvaško licenčno oddajo. Njuno vztrajnost, talent in energijo so prepoznali tudi svetovno znani akrobati Dunking Devils, ki so ju vzeli pod svoje okrilje, saj jim želijo omogočiti vstop na svetovni trg. Pomagali jima bodo tudi s pripravo na polfinalno oddajo Supertalenta, saj imajo za sabo številne izkušnje z nastopi na domačih in tujih televizijskih oddajah (npr. Britain’s Got Talent, Das Supertalent, Slovenija ima talent, The One Show).

Flipping Art sestavljata mlada slovenska akrobata Tim Nuč in Luka Avguštin, oba študenta Fakultete za šport v Ljubljani in gimnastična trenerja. 22-letni Tim prihaja iz Planine pri Sevnici in zase pravi, da vedno znova preizkuša meje lastnega telesa in duha. 21-letni Luka iz Smokuča pri Žirovnici ima kljub svoji mladosti za sabo že ogromno akrobatskih izkušenj. Ko je pri 14 letih zasledil prvi posnetek ‘freerunninga’ na YouTubu, je akrobatika postala del njegovega vsakdana. V prihodnosti želita ustanoviti svojo akrobatsko šolo ter širiti poznavanje t. i. ‘freerunninga’ v Sloveniji in zanjjnavdušiti mlajše generacije.

"Občutki, ko stojiš pred stoječim občinstvom z ovacijami, so vredni vsakega odrekanja. Pogosto sva namreč morala dati treningom prednost pred družino in prijatelji. Priprave na avdicijsko točko so bile nekoliko otežene zaradi manjše poškodbe, zato se nisva spuščala v zahtevnejše elemente. Prav gotovo še nisva pokazala vsega, kar znava. Za polfinalni nastop pripravljava še bolj dinamičen, daljši in predvsem bolj epski nastop. Še bolj sva motivirana tudi zaradi komentarja žirantke Martine Tomčić, ki je prepričana, da bova prišla do finala," je nastop komentiral Tim Nuč.
….

"Izredno sem vesel, da imamo med nami toliko mladih talentiranih akrobatov. Dunking Devils želimo združevati slovensko akrobatsko sceno, zato smo se odločili, da fantoma ponudimo mentorstvo, saj se v njiju skriva izjemen potencial. Naša filozofija je najbolj predanim posameznikom omogočiti, da dosežejo svoje sanje in svoje sposobnosti pokažejo občinstvom širom sveta. Zagotovo bomo z njima izvedli tudi kakšen skupen projekt, povabili pa smo jih tudi, da se z nami preselita v naš nov dom, trampolin park Woop!, ki ga odpiramo decembra,"
pa je o mladih talentiranih akrobatih povedal Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils.

View Gallery 5 Photos