Ne zamudite reportaže s festivalov Plesno poletje, Vibra in Front@

Ples za vse generacije na vseh nivojih. Fotografija Darje Štravs Tisu je s festivala Vibra.

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah vas vabimo k ogledu reportaže s treh atraktivnih plesnih festivalov. Poletje se je končalo tradicionalno s Plesnim poletjem, ki ga vodita Michal Rynia in Nastja Bremec. Letos sta k sodelovanju povabila ponovno cel kup zanimivih in odličnih pedagogov.

Glavna akterja plesnega poletja sta Michal Rynia in Nastja Bremec. (Foto: Jasmina Lozar)
Deset let mlajša od Plesnega poletja je ljubljanska Vibra, ki je na sceno stopila drugič. Magdalena Reiter upa, da obstane in postane tradicionalna mešanica plesnih delavnic za vse in vsakogar.
Z Vibro se začenja plesni štart v novo sezono v Ljubljani. (Foto: Darja Štravs Tisu)
Na severu države pa se je odvijal boj na deveti Front@, saj Matjaž Farič skoraj do zadnjega ni vedel, ali mu bo uspelo izpeljati festival, ki se je odvijal samo tri dni. Krajšanje je bilo pač posledica financ oziroma "nefinanc".
Festival Front@ se odvija vsako leto v Murski Soboti.
Blaž Bertoncelj in Andreja Podlogor kreirata novo tango predstavo Othello, Shakespeare in tango. Kaj imajo vsi trije skupnega, sta razložila v oddaji. Premiera predstave bo 7. oktobra v Španskih borcih v Ljubljani.
Blaž Bertoncelj in Andreja Podlogar bosta v tango ujela Shakespearjevega Otthela (Foto: Marija K. Orašanin)
Umetniška vodja Plesne izbe Maribor Mojca Kasjak pa napoveduje združenje dveh festivalov, in sicer Platforme in Performe v glavnem mestu Štajerske. Festival se bo odvijal med 1. in 5. oktobrom na različnih koncih Maribora.
Združena Platforma in Performa se bosta odvijali v Mariboru.
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba v ljubljanski blagovnici Maxi. Ogledate si jo lahko danes zvečer ob 22.00 na TV3 Medias ali v ponovitvi v soboto, 27.9., ob 11.40.
Oddajo Parada plesa smo posneli v klubu Maxi. (Foto: Marija Orašanin)
Parada plesa, vsak drugi torek zvečer, ker je dan brez plesa izgubljen dan.

View Gallery 7 Photos