Naja Dolenc s partnerjem Vladislavom Kolesnikovom naskočila vrh Evrope

Zadovoljna in srečna. Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc. (Foto: osebni arhiv)

Naja Dolenc in Vladislav Kolesnikov, ki plešeta skupaj uradno od 8. junija 2016, sta morala zaradi Vladislavovega prestopa iz ruske v slovensko plesno zvezo počakati, da mine obdobje prehoda, ko se lahko udeležita evropskih in svetovnih prvenstev. To je zdaj minilo in v soboto, 10. decembra, sta se udeležila evropskega pokala v desetih plesih ter se zavihtela na odlično tretje mesto. Prizorišče tekmovanja je bilo v  mestu Dnipro v Ukrajini. Organizatorji pa so očitno malo bolj ‘šlampasti’, saj na nobeni spletni strani, ki ‘pokriva’ plesne dogodke, niti na svoji, niso objavili nikakršnih podrobnosti o tekmovanju. S temi težavami se bojuje tudi mednarodna plesna zveza WDSF, ampak je očitno že obupala, saj preprosto napišejo na svojo spletno stran sporočilo, da organizator ni posredoval nobenih podatkov. Pika. Po vsej verjetnostni bo organizator znova ‘nagrajen’ z možnostjo organiziranja tekme prihodnje leto. 

Vladislav in Naja na parketu v kreaciji Saše Pust
"Evropski pokal v kombinaciji je bila najina prva skupna tekma kot prvenstvo, na katerem sva zastopala Slovenijo. Plesalo je 20 parov iz 20 različnih držav. Zelo sva bila ponosna in vesela, da lahko zastopava barve Slovenije na tem tekmovanju. Dvorana, v kateri sva plesala, je bila zelo lepo organizirana. Z nama je potoval Branko Bohak, ki bi se mu rada zahvalila za pozornost, dobro voljo, vzpodbudne besede in podporo pred in med tekmo. Vesela sva bila, da je bil najin spremljevalec, in verjameva, da tudi ne zadnjič. Priplesala sva si bronasto medaljo. Zelo vesela sva bila s plesom, ki sva ga pokazala, še posebej v finalnem kolu. Veva, da sva dala od sebe vse, kar sva lahko. Rada bi se zahvalila vsem, ki so bili na ta dan z nama, tudi v mislih. Seveda vseh uspehov in rezultatov, ki jih dosegava, pa ne bi bilo brez posebnih ljudi, ki nama vedno stojijo ob strani, zato bi se iz srca rada zahvalila vsem najinim trenerjem, se posebej celotni ekipi  Diamant in s tem najinemu domačemu klubu, se posebej mojim staršem, brez katerih ne bi bilo ničesar, in čevljarstvu Peta za brezhibne plesne čevlje," je za naš portal povedala Naja. Odlične uvrstitve na tretje mesto se je razveselila tudi njena trenerka Tatjana Lahvinovič Galčun, ki je na tekmi sicer ni bilo, in za naš portal komentirala nastop: "Zelo sem vesela za Najo in Vlada, da sta bila na stopničkah, in sem prepričana, da je to vse šele začetek njune uspešne poti in nas vse še čaka kup lepih dosežkov na pomembnih tekmovanjih."
Njun spremljevalec je bil Branko Bohak.

Naja in Vladislav oz. Vlad, kot mu rečejo plesni kolegi, sta državna podprvaka v kombinaciji. Na letošnjem državnem prvenstvu v kombinaciji sta doživela šok, saj sta računala, da jima naslov državnih prvakov ne uide. A pri plesu se nikoli ne ve in zmago sta si letos junija priplesala Jure Bergant in Anja Pritekelj, ki pa sta kmalu po državnem prvenstvu končala partnerstvo in si poiskala vsak svojega novega soplesalca oz. soplesalko. Jure jo je našel v Milani Chekanovi, ki je tudi njegovo dekle, Anja pa je odplesala v Frankfurt in pleše za Nemčijo.
Naše plesalce pa čaka še eno svetovno prvenstvo, in sicer v latinu za starejše mladince v soboto, 17. decembra, v Rigi. Plesala bosta dva naša para, in sicer Ivan Jarnec in Ana Ekart ter Aljaž Planinšek in Kristina Zvonar. Spremljevalka obeh parov je Alenka Bohak.