Združeni v Dansani. Gea Erjavec in Marjana Šana Velkovrh.

Gea Erjavec ustvarja na relaciji Celje – Ljubljana. (foto: Tereza)

Dansana je kotiček, zavetje mikroorganizmov, različnih gibalnih tehnik, kot so ples, joga, flamenko. Je kotiček, kamor se lahko človek pride spočit, napolnit z novo energijo, predihat utrujenost in na kratko bi lahko rekli se preobleč v nov elan. Lahko si kupi tudi udobna oblačila za ples in vadbo ter se odloča med vrsto zanimivih prehranskih dopolnil, ki so seveda biološke in ekološke pridelave. Poleg zelo eminentnih terapij z mikroorganizmi, giba, plesa izvajamo tudi masažne tehnike za različne telesne težave. Tu-ina akupresura, fizioterapija, športna masaža, cranio – sakralna tehnika in seveda tehnike, ki lajšajo sodobnemu človeku stres. Imenujemo jih menedžerski sindrom. Pri nas se najde tudi kraljica masažnih tehnik – limfna drenaža, ki slovi kot ena najtežjih tehnik in seveda vrača človeku počutje, saj regenerira tkiva in s tem vrača vitalnost. Je nepogrešljiva tehnika v boju proti celulitu, aknam, edemom, brazgotinam itd. Mikroorganizmi ‘I am resource’ so vrhunski izdelki za vsakogar. So izdelki, ki so dobili certifikat Demeter, s katerimi negujemo in razstrupljamo telo preko lasišča. So polni življenja in so nepogrešljivi v negi modernega človeka. V našem kotičku pa domuje tudi kombuchoteqa. Vrhunski pripravek za uravnavanje črevesne flore in dobrega počutja.

Dansano je ustanovila …
Ker narava pleše, ker menimo, da je ples vrhunska terapija za telo, um in psiho, smo se odločili, da masažno-negovalne terapije združimo skupaj v prostor s plesom in preostalimi gibalnimi tehnikami. Z Geo Erjavec sva se spoznali, saj naju zbližujejo iste strasti, ljubezen do plesa, performansa, lepota bivanja, negovanja in seveda dobra hrana.
… Marjana Šana Velkovrh, ki je k sodelovanju povabila ustvarjalko …

Moja vez z Dansano je seveda bolj plesne narave. S Šano, ki je moja zelo dobra prijateljica in z zavestjo odpira oči vsem okoli sebe, želim ustvariti skupinico, ki ne bo samo rekreativnega značaja, ampak bi vključno s spoznavanjem tehnike sodobnega plesa in fizičnega teatra delali tudi na projektu, performansu ali predstavi. Se mi zdi, da je tak cilj večja motivacija.
… Geo Erjavec, članico Plesnega Foruma Celje.
Podobno skupinico sem že oblikovala v Plesnem Forumu Celje in od oktobra se je oblikovala skupina desetih plesalk z res lepo energijo in že pridno ustvarjamo. Vaje bodo predvidoma vsak ponedeljek in sredo v Dansani. Sodelovanja se vsi veselimo in prisrčno vabljeni vsi željni gibalnega ter plesnega izražanja. Dansana pa seveda ni moj edini projekt. Znova bom namreč obudila skupinico Ambiental Performances, ki letos praznuje 10-letnico rojstva. Skupinica je nastala leta 2006 pod idejnim vodstvom Janje Rudolf, ki pa se je pred nekaj leti preselila na Portugalsko, kjer je tudi naprej aktivna umetnica in povezuje umetnost z naravo. Ambiental Performances je zato nekaj časa počival. V tem času sva obe z Janjo vsaka po svoje dozoreli in Janja je pred kratkim začutila željo, da poslanstvo nadaljujem jaz. Ambiental Performances je projekt performativnega značaja, ki povezuje različne umetnosti in tudi umetnike v simbiozni ples združevanja.
Gea združuje moči tudi s Katjušo Kovačič.
Povezuje ples in performans s kostumografijo, celoto s celostnim, ambient z zgodbo. Naše poslanstvo je prenašanje zgodb in lepe energije skozi virtuozen gib, inovativno ter edinstveno kostumografijo, glasbo, prostor skozi performans. V sodelovanju z odlično plesalko, gibalko in artistko Katjušo Kovačič trenutno združujeva moči in pripravljava Abiental Performances katarzo, torej ponovno rojstvo. (sta za naš portal komentirali in pojasnili dogajanje v na novo odprtem centru Dansana idejna vodja in lastnica Marjana Šana Velkovrh, ki je k sodelovanju povabila plesalko, gibalko, pedagoginjo, performerko Geo Erjavec. Dansana se nahaja na Vrtači 11 in vabljeni v ta na novo nastali plesnozdravilni kotiček v Ljubljani.)

View Gallery 5 Photos