Miha Vodičar. Prvi vrhunski športnik plesalec, zaposlen v Slovenski vojski!

Miha Vodičar je uradno športnik-plesalec-vojak.

Naš vrhunski plesalec Miha Vodičar, ki so mu pred tedni kot prvemu in za zdaj še edinemu plesalcu producenti s komercialne televizije POP TV dovolili priznati sodelovanje v prihodnji sezoni plesnega šova Zvezde plešejo, je že skoraj leto dni zaposlen v Športni enoti Slovenske vojske. Natančneje od  5. 12. 2016, in sicer na dolžnosti vojaka. Njegove obveznosti so enake obveznostim preostalih v SV zaposlenih vrhunskih športnikov: udeležba na rednem letnem vojaško strokovnem usposabljanju (v uniformi) in na promocijskih aktivnostih SV (praviloma v uniformi), so nam pojasnili v PR-službi Slovenske vojske. Miha je prvi vrhunski športnik, plesalec, zaposlen v Slovenski vojski. Pred njim so bili na ministrstvu za notranje zadeve, konkretno kot policaji, in na ministrstvu za finance kot cariniki zaposleni plesalci Katarina Venturini, Andrej Škufca in Miša Cigoj.

Dvakratni naslov svetovnega prvaka si je priplesal z Nadijo Bičkovo. (Foto: Marko Mesec)
Arhivi ministrstev, ki zaposlujejo športnike, niso ravno ažurni za minula leta, zato sem verjetno kakšnega plesalca tudi izpustila. "Zaposlitve vrhunskih športnikov in trenerjev v Športni enoti SV se sklepajo za obdobje enega leta. Vsako leto se preveri izpolnjevanje kriterijev za zaposlitev (športni rezultati, izpolnjene obveznosti do delodajalca). V primeru izpolnjevanja pogojev se s posameznim vrhunskim športnikom sklene nova enoletna pogodba. V Športni enoti SV zaposlujemo vrhunske športnike v skladu s sporazumom o zaposlovanju vrhunskih športnikov in trenerjev v Slovenski vojski, Carinski upravi in Policiji, ki predpisuje kriterije za izbor športnikov za zaposlitev. Miha Vodičar je bil zaposlen v obdobju, ko je izpolnjeval kriterije in je bilo na voljo prosto delovno mesto v Športni enoti SV, " nam je sporočil Simon Korez iz PR-službe ministrstva za obrambo. Miha je uvrščen v 22. plačni razred, njegova mesečna plača v povprečju znaša 1.010 evrov bruto, skladno z zakonodajo pa prejema dodatek za delovno dobo v višini 0,33 odstotka osnovne plače za vsako zaključeno leto delovne dobe. Za dneve, ko je angažiran v enoti, mu pripada povračilo potnih stroškov in nadomestilo za prehrano. Miha je lani končal aktivno tekmovalno kariero.
Lani je z Irino Vasilevsko osvojil naslov državnega prvaka v latinu, a partnerstvo ni dolgo zdržalo. (foto: Jernej Rihar)
Nazadnje je kratko obdobje plesal z Irino Vasilevsko, a partnerstvo ni bilo ravno uspešno, čeprav je Irinin fant, plesni trener Sergej Milicija, pred dobrim letom dni za naš portal napovedoval, da se lahko razvijeta v odličen slovenski par. Izjavo lahko preberete tukaj.
Miha Vodičar kot del pedagoške ekipe Bolera; Barbara Šuštaršič, Matevž Česen, Ana Vodišek, Nika Kljun, Miha Vodičar in Jan Ravnik. (foto: Tija Ažman)
Dvakratni svetovni prvak v kombinaciji latina in standarda se je odzval na povabilo Janje Pušl ter postal del pedagoške ekipe Plesne šole Bolero in od letošnje sezone poučuje osnovnošolce; uči jih osnov latinskoameriških in standardnih plesov. Ali bo nastala tudi tekmovalna sekcija oziroma bodo nastali tekmovalni pari, pa v tem trenutku še ni jasno. Vsekakor dobrodošla aktivnost za latin in standard sekcijo, ki sta žal v zatonu.

View Gallery 4 Photos