Tara Todič. Beograd mi trenutno ponuja vse, kar potrebujem.

Balerina Tara Todič je pripravljena na skok v drugo sezono beograjskega baleta.

Če se ozrem nazaj v lansko in hkrati mojo prvo sezono delovanja v Narodnem gledališču v Beogradu, lahko rečem, da je bila zelo pestra in da samostojno življenje v tujini zelo dobro vpliva na mojo osebno in poklicno rast. V samo eni sezoni sem dobila veliko neprecenljivih odrskih in življenjskih izkušenj. Beograd mi trenutno tudi ponuja vse, kar potrebujem in kar sem si kadarkoli želela. Ima prav posebno dušo in je ravno prav blizu ali oddaljen od Ljubljane.

Po premieri baleta Don Kihot z direktorjem Konstantinom Kostjukovim

Ustvarjanje pod taktirko umetniškega vodje in izjemnega baletnega plesalca g. Konstantina Kostjukova, podprto s kakovostnimi domačimi in tujimi pedagogi, je zame izjemnega pomena.

Čutim veliko hvaležnost, da sem imela možnost plesati v vseh klasičnih predstavah na repertoarju, med katerimi so bile Trnjuljčica, Bajadera, Hrestač, Giselle, Don Kihot … Moj vrhunec sezone pa je nedvomno bil nastop v Labodjem jezeru, ki je bil že od nekdaj na vrhu moje liste želja.
Zelo sem se razveselila tudi, da mi je bila ponujena priložnost zaplesati v nekaj predstavah novega sodobnega baleta Žene v D-molu, ki je delo umetniškega vodje Ukrajinskega modernega teatra, g. Raduja Poklitaruja. Ta balet je bil za beograjski teater prvič postavljen v začetku prejšnje sezone, možnost udeležbe pa se mi je ponudila v decembru. Nastopanje v tem sodobnem baletu ima zame še toliko večji pomen, ker je bilo za to predstavo izbranih le 15 plesalcev, od tega le sedem plesalk. 
Skozi celo leto so se neprestano vrstili novi izzivi, s katerimi se je bilo s pomočjo novih prijateljev veliko lažje spoprijeti. Čeprav sem v ansamblu, ki šteje okoli 90 plesalcev, po starosti pri najmlajših, sem izredno vesela, kako lepo so me sprejeli medse. Dobro se razumem z vsemi plesalci, največ pa se družim s tujci, ki pripadajo mlajši generaciji. Med nami ni čutiti nobene zavisti ali ljubosumja. Kar lahko potrdi tudi dejstvo, da so mi po nedeljski slovenski košarkaški zmagi nad Srbi vsi prišli čestitat ter smo se še dolgo pogovarjali o odlični tekmi, ki smo jo dan prej vsi nestrpno spremljali. Vsi si med seboj zelo pomagamo, podpiramo in bodrimo, kar ustvarja zelo lepo pozitivno atmosfero. Zaradi najboljših prijateljic iz ansambla, Becky Clow ter solistk Ljiljane Velimirov in Margarite Cheremukhine, je moje življenje v Beogradu še toliko zabavneje in lažje. 
Za to sezono se izjemno veselim novih izzivov in ciljev, ki sem si jih zadala, ter upam, da se bodo uresničili. (se nam je iz Beograda oglasila baletna plesalka Tara Todič, ki začenja drugo sezono kot članica baleta Beograjskega narodnega gledališča)

View Gallery 6 Photos