Miha Krušič ali Željko Božič: kdo se bo prej poročil?

Miha Krušič zaskrbljeno zre v prihodnost slovenskega plesa.

Državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih, še posebej seveda v kategoriji najstarejših v hip hop formacijah, je vedno zanimiva tema pogovora. Vedno se nekaj dogaja, nekaj po volji plesalcev, nekaj po volji sodnikov, nekaj pa tudi za veselje gledalcev. Teh je bilo v štirih vikendih precej, še več pa je bilo nagrajencev. Številke kažejo, da se je med dobitnike kolajn zapisalo štiriintrideset klubov, najbolj uspešni pa so bili plesalci PK Urška Ljubljana, zbrali so jih 49, na drugem mestu so člani PK Bolero Ljubljana s 43 in tesno za njimi z 42 Blejski plesni studio.
Z zlatom so se spet največkrat okitili Urškini plesalci iz Ljubljane (23), na drugem Društvo Kazina (19) in na tretjem PK Bolero Ljubljana (17). V članski kategoriji pa so največ zlata pobrali Kazinci, in sicer devet kolajn, PK Bolero Ljubljana in Blejski plesni studio pa vsak po osem.

Skoraj tri tisoč plesalcev iz štiriinpetdesetih plesnih klubov se je potegovalo za naslov najboljših v državi. Najuspešnejši so bili Urškini plesalci.
Miha Krušič in Željko Božič sta vsak s svojimi očmi ocenila letošnje prvenstvo. Najbolj ju je seveda zmotila napaka koreografinje Nike Kljun, ki je v formaciji Bolera Ko se Bob in Bobka zaljubita vnesla tudi del, na katerega se pleše brez glasbe, tega pa pravilnik ne dopušča. Dejstvo, da se ji ni zgodilo nič, po Mihovih besedah tudi zato, ker se vsi bojijo Zorana Kljuna, je v hip hop vrstah povzročilo nezadovoljstvo. Zakaj se vse pospravi pod preprogo, pa vam je razložil v oddaji Parada plesa.
Ko se Bob in Bobko zaljubita je bila najbolj sporna koreografija letošnjega državnega prvenstva v modernih tekmovalnih plesih.
Željko Božič meni, da sta na slovenski hip hop sceni dva pola. Eden zelo kakovosten, drugi pa ravno nasprotno. "Prepričan sem, da se je potrebno tudi v hip hopu konstantno izobraževati. To pa nekaterim koreografom pri nas ni jasno. Veliko vaje, veliko treningov je potrebno, preden se kaj dobrega naredi," pravi Željko.
Oba sta sodelovala tudi v oddaji Slovenija ima talent. Miha kot koreograf scene v celoti, Željko kot glavni koreograf skupine AllThat.
Željko Božič je na “talente” poslal skupino AllThat, ki trenira na Gerbičevi v Ljubljani. Priplesali so si finale, Željko pa ugotavlja, da bi se šov moral zgoditi že veliko let prej.
Tako Miha kot Željko pa se nameravata v prihodnosti tudi poročiti. Kdo bo prej skočil v zakonski jarem pa ste izvedeli v Paradi plesa v naslednjih terminih
TV Paprika: TOREK, 22.6. OB 20.30, PONOVITVE: SREDA, 23.6. OB 20.00 ,SOBOTA, 26.6. IN NEDELJA, 27.6. OB 20.30
INFO TV: TOREK, 22.6. ob 21.00, PONOVITVE: PETEK, 25.6. ob 20.30, SOBOTA, 26.6. ob 17.30, NEDELJA, 27 .6. OB 14.00
Miha Krušič svoje dekle bolj skriva pred mediji, čeprav Ajda Smrekar ni neznanka ne na plesni in ne na igralski sceni.
Azra Selimanovič in Željko Božič sta že zaročena. Poroka sledi, kdaj, pa izveste v oddaji Parada plesa.
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu hotela Antiq na Gornjem trgu v Ljubljani.
View Gallery 7 Photos