Mariborčan Rudi Kocbek najel varnostnike za štetje ljubljanskih maturantov

Mariborski plesalci na Titovem mostu niso začagali, tako kot znajo.

“Bil je pravi ples v dežju in bilo je res lepo in čustveno. Med nami je bil tudi vidno zadovoljni župan Zoran Jankovič. Presrečen sem in zadovoljen, da  je  Maturantska parada minila v veselem plesnem vzdušju. Priznam, da so me skrbeli minuli dogodki študentov pred parlamentom, ampak naši maturanti so  se vedli zgledno, brez agresije in s ponosom odplesali četvorko. Postavili smo tudi nov rekord in v Ljubljani je plesalo  8964 maturantk in maturantov, kar je  2876 več kot lani. Po pregledu vsega dokaznega materiala bomo nov Guinnessov rekord tudi prijavili. Istočasno je z Ljubljano plesalo 54 mest devetih držav,” je za naš portal povedal idejni oče in ustanovitelj maturantske četvorke na odprtem Tomaž Ambrož.

Tomaž Ambrož je bil nad izvedbo ljubljanske četvorke navdušen.
Župan Ljubljane Zoran Jankovič, desno Mateja Hočevar Prokofjev voditeljica četvorke, je pozdravil devet tisoč plesalcev.
Ljubljančanom so pri štetju menda pomagali tudi Mariborčani. Tudi že tradicionalno je Rudi Kocbek iz Plesnega kluba Pingi, ki je v Mariboru organiziral letošnjo četvorko pod blagovno znamko Plesne zveze Slovenije, najel varnostnike podjetja G7, da so preštevali ljubljanske maturante. Številke bodo po običaju različne, saj Kocbek menda ne more preboleti Ambroževega uspeha, predvsem pa ne njegove vztrajnosti.
Rudi Kocbek v družbi Draga Šuleka ne more preboleti Ambroževe vztrajnosti.
V Mariboru pa jim menda ni šlo za rekord, ker tega ne morejo več postaviti. Dejstvo je, da je število maturantov manjše kot v Ljubljani, a Kocbek si je vseeno želel povečati število plesalcev. Zato je na Titov most, kjer se je odvijala četvorka, povabil k plesu tudi osnovnošolce. Mariborska številka se menda vrti okoli 2500 plesalcev, ki so plesali pod sloganom Maturantska četvorka brez alkohola. Na začetku prireditve jih je pozdravil tudi predsednik države Danilo Türk, ki je dejal, da je razlog, da je v Mariboru, predvsem ta, da se Ljubljana letos ni priključila Maturantski četvorki brez alkohola.
Mariborski maturanti in dr. Danilo Türk.
Sicer pa vzdušje na Titovem mostu ni bilo ravno podobni štajerski "čagi". Glede na pridobljeni status Štajercev, da so najboljši žurerji prav oni, bi človek mislil, da se bo Titov most tresel od navdušenja. Pa temu ni bilo tako. Tudi t.i. VIP oder, na katerem naj bi se gnetli pomembni Mariborčani, je sameval. Predsednik države, župan Maribora Franc Kangler, predsednik programskega sveta Fundacije z glavo na zabavo Sašo Kravos, predsednik Plesne zveze Slovenije Drago Šulek z nepogrešljivo soprogo Vereno, nekaj obveznih protokolarnih piarovk in konec. Je bilo krivo deževno vreme ali pa skrbi s prihajajočo evropsko prestolnico kulture? Čage res ni bilo.
Mariborskih pet: Sašo Kravos, Rudi Kocbek, dr. Danilo Türk, Franc Kangler in Drago Šulek.
Glavni organizator četvorke Rudi Kocbek pa je tudi krivec za nastanek odprtega pisma, ki smo ga na našem portalu v celoti objavili včeraj. Štiri pomembne mariborske plesne šole Rolly, Salsero, Samba in Urška Maribor so namreč protestirale, da gre četvorka v prid samo reklamiranju ene plesne šole. “Zelo obžalujemo, da mesto Maribor, v katerem delamo in živimo, ne opazi, da v mestu obstaja veliko plesnih organizacij, ki jih nekateri poskušajo odrinit na obrobje. Sedanjemu in bodočim županom predlagamo, da preden odobrijo takšno prireditev, ki je lahko v ponos vsem Mariborčankam in Mariborčanom, ocenijo smiselnost te prireditve, ki sedaj nakazuje predvsem k promociji le ene plesne šole v Mariboru  in  – ali ne bi veljalo, da bi k sodelovanju in koordinaciji te prireditve povabili vse tiste, ki se v mestu Maribor trudimo dvigovati plesno kulturo?” Sicer pa majice z napisom I feel Pingi, ki so jih nosili Pingijevi glavni agitatorji, res niso ne vem kakšna originalna marketinška poteza.
Se vidimo na Maturantski paradi 20.5.2011 točno opoldne.
View Gallery 7 Photos