Zaradi četvorke skregani tudi Mariborčani

Niti letošnja maturantska četvorka očitno ne bo minila brez prerekanj.

Očitno niti letošnja največja ulična četvorka ne bo minila brez prerekanj. Kot je znano, bodo maturanti danes točno opoldne odplesali največjo četvorko na prostem pod taktirko dveh blagovnih znamk. Eno v okviru Maturantske parade, ki jo organizira PŠ Urška in Tomaž Ambrož, ki je tudi nesporni začetnik te ideje, ki se je porodila v njegovi glavi točno pred desetimi leti.

Tomaž Ambrož se ne ozira več na Plesno zvezo Slovenije in njene intrige okoli četvorke. Maturantska parada je njegova!
Pod blagovno znamko European Quadrile Dance Festival pa so združeni plesalci, ki bodo plesali za Plesno zvezo Slovenije. Združitev obeh četvork že nekaj let praktično ni mogoča, saj razdružitev sega kar nekaj let nazaj, ko se je Rudi Kocbek iz mariborskega PK Pingi polastil ideje in organizacije Maturantske parade. Rudi pa je poskrbel letos še za razprtijo v samem osrčju Štajerske.
Rudi Kocbek, desno župan Maribora Franc Kangler, je glavni plesni mešetar ne samo v Mariboru, temveč tudi v Sloveniji.
Glavno prizorišče maturantske četvorke z dodanim sloganom "brez alkohola" bo mariborski Titov most. Na njem  bodo organizatorji gostili tudi predsednika države Danila Turka, ki naj bi nagovoril več kot 3000 zbranih maturantov, med katerimi bodo zaplesali tudi devetošolci iz 16. mariborskih in okoliških osnovnih šol. Ob tem se seveda takoj poraja vprašanje, od kdaj četvorko plešejo tudi osnovnošolci? To pa tudi ni edini problem, saj je včeraj začelo krožiti odprto pismo vodij nekaterih mariborskih plesnih šol z nazivom Tudi mi plešemo!, ki se ob tej prireditvi počutijo popolnoma prikrajšane. Branko Padjan, Dejan Kolenc, Branka Ivančič in Natalija Banovič sporočajo: "Smo plesne organizacije, članice PLESNE ZVEZE SLOVENIJE, ki vrsto let delujemo v MARIBORU: Kljub temu, da smo že nekajkrat izrazili željo po sodelovanju in sooblikovanju največjega plesnega dogodka, ki se bo  zgodil v petek 21.5.2010 na Titovem mostu, ostaja ta dogodek še vedno prireditev samo Plesne šole Pingi in Rudija Kocbeka. Zelo obžalujemo, da mesto Maribor v katerem delamo in živimo, ne opazi, da v mestu obstoja veliko plesnih organizacij, ki jih nekateri poskušajo odrinit na obrobje. Sedanjemu in bodočim županom predlagamo, da preden odobrijo takšno prireditev, ki je lahko v ponos vsem Mariborčankam in Mariborčanom ocenijo smiselnost te prireditve, ki sedaj nakazuje predvsem k promociji le ene plesne šole v Mariboru  in  – ali ne bi veljalo, da bi k sodelovanju in koordinaciji te prireditve povabili vse tiste, ki se v mestu Maribor trudimo dvigovati plesno kulturo? PLESNA ŠOLA ROLLY, PLESNA ŠOLA SALSERO, PLESNA ŠOLA SAMBA, PLESNA ŠOLA URŠKA MARIBOR.” Ne glede na vseslovenske razprtije pa naj ostane četvorka predvsem zabaven plesni dogodek brez pijančevanja, nasilja in izgredov.