LED motion so pripravljeni. V nedeljo bodo na šovu Slovenija ima talent premagali gravitacijo!

V nedeljo prihaja veliki finale za LED motion. Za skupino mladih kreativcev, ki jih združujeta zgodbi plesne skupine Artifex in Dunking Devils, je bil skupen prelomni trenutek odprtje kreativnega centra VIBE, v okviru katerega zdaj oboji delujejo in so mentorji mlajšim generacijam.

Združeni Dunking Devils in …
Domen Rozman, idejni vodja pri Dunking Devils, pojasnjuje: "Pred štirimi leti smo odprli kreativni center z imenom VIBE. Tam ustvarjamo Artifexi, Dunking Devilsi, Nipke, Trkaj in drugi. LED motion smo ustvarili, da v en projekt združimo mlade kreativne upe z različnih področij, ki ustvarjajo pod našo streho. Na Slovenija ima Talent smo se prijavili, da v en projekt združimo mlade kreativne upe, ki delujejo pod našo streho, in Sloveniji pokažemo, da smo skupaj močnejši!"
… Artifex v …
Kreativni vodja skupine LED motion je koreograf Dario Šegović, ki je pred dnevi podal izjavo za naš portal, tik pred nedeljo pa napoveduje: "Na polfinalnem odru smo postavili letvico izjemno visoko. Dva meseca treningov, konstruiranja in programiranja se je izplačalo in gledalcem smo pokazali res unikaten spektakel, žirante pa pustili široko odprtih ust. Finale od nas terja, da naredimo skoraj nemogoče. Da iz naše ekipe stisnemo maksimum in sestavimo še bolj noro točko, kot je bila tista v polfinalu, časa pa imamo le 14 dni. Sloveniji smo obljubili, da na finalu premagamo gravitacijo. Obljubo bomo držali!"
… LED motion (foto: POP TV)
Njihovo poslanstvo je navdihovati mlade kreativne upe. S tem v mislih bodo ob zmagi na Slovenija ima Talent osvojeno nagrado investirali v razvoj njihovega kreativnega centra in razpisali štipendije, ki bodo tudi manj privilegiranim mladim omogočale razvoj svojega talenta pod njihovo streho. Ustvariti želijo okolje, kjer bodo mladi upi od malega lahko razvijali svoje raznovrstne sposobnosti. Ko odrastejo, pa bodo po zgledu zdajšnjih članov ponesli  slovenski talent v svet.
Nipke in Žan Jeršin bosta gosta oddaje Parada plesa v torek, 20. decembra, ob 22.00 na TV3. (Foto: Matej Korošec)
Fantje in dekle pravijo, da so v zadnjih 11 dneh prav vsak dan trenirali do zgodnjih jutrajnjh ur. Vidno so utrujeni, skozi rahlo priprte oči pa še vedno sije strast in žar do ustvarjanja. Žan Jeršin, ki bo skupaj z Nipkejem gost oddaje Parada plesa v torek, 20. decembra, ob 22.00 na TV3 (v času snemanja oddaje seveda še nismo vedeli, ali je zmaga njihova ali ne) pa apelira na gledalce in gledalke, da glasujejo prav za njih: "Želimo si, da gledalci glasujejo za nas, ker naši nastopi v njih vzbudijo tisto toplino pristnega navdušenja. Tisti občutek, ki te pusti brez besed, pusti odprtih ust in spodbudi, da bi tudi sam skočiš v akcijo in razvijaš svoj talent!”
Torej, gledamo in glasujemo za ples, za LED motion.

View Gallery 5 Photos