Lea Perovšek po stopinjah Nadije Bičkove

Lea Perovšek se trenutno bolj posveča lepoti kot pa intenzivnemu plesanju.

Lanskoletna državna prvakinja v standardnih plesih in kombinaciji za starejše mladince Lea Perovšek je morala zaradi poškodbe kolena začasno opustiti plesanje. S soplesalcem Andrejem Mesojedcem sta obe letošnji državni prvenstvi izpustila, saj je sanacija kolena dolgotrajna zadeva. Je pa Lea čas za okrevanje izkoristila tudi za prijavo na lepotno tekmovanje Miss športa, ki ga organizira vedno nasmejani Srečko Čož.

Na tekmovanju za najlepšo športnico Slovenije se bo Lea predstavila pod številko osemnajst.
Najlepše dekle, ki se mora obvezno ukvarjati s športom, to je namreč pogoj za prijavo, bodo izbrali na zaključni prireditvi 24. aprila v Festivalni dvorani v Ljubljani, dogodek bosta povezovala Mateja Janežič in Jure Tepina. Lea ima seveda kar precej možnosti, saj se zna elegantno gibati, pripravila bo tudi atraktivno predstavitveno plesno točko. Pravi, da se je prijavila na tekmovanje kar tako iz radovednosti. Na vprašanje, ali je z aktivnim plesanjem prenehala, pa nam je odgovorila: “Z Andrejem še pleševa, vendar sva maturanta in trenutno nama je prvi cilj uspešno zaključiti šolo, maturo ter da sva sprejeta na želene fakultete. Andrej na fakulteto za fiziko, jaz pa na arhitekturo. Poškodbo kolena imam pozdravljeno, sicer ne smem še pretiravati s treningi. Tako da trenirava 3-4-krat tedensko …”
Andrej in Lea vedno nastopata v elegantnih oblekah kreatorke Saše Pust.
Lea in Andrej veljata na slovenski plesni sceni, no sta veljala, za perspektivni plesni par, ki mu je njun trener Fredi Novak napovedoval odlično kariero.  S tem letom, ko sta prestopila v višjo starostno kategorijo med člane in se pravzaprav začne resna kariera, jima je poškodba to preprečila. A vendar obstajajo dvomi o resnem nadaljevanju kariere tudi zato, ker je ples drag šport. Leina mama je na zadnjem državnem prvenstvu v Račah pri Mariboru precej neoptimistično zrla v prihodnost para. “Ples je drag šport, sponzorjev ni, vse moramo financirati starši od treningov, potovanj na tekmovanja do oblek. Bomo videli, koliko časa bo to še šlo …” Je pa dejstvo, da se je Lea na parketu vedno pojavila v prekrasnih oblekah kreatorke Saše Pust, za katere pa je znano, da dosegajo vrtoglave cene. Bolj skromne do tisoč evrov, tiste bolj posute s Swarovski kristali pa tudi do dva oziroma tri tisoč evrov.
Saša Pust velja za eno najboljših oblikovalk plesnih oblek pri nas in v tujini. Cene njenih kreacij pa običajno skočijo do več tisoč evrov.
Lei želimo čim boljšo predstavitev na Miss športa in seveda zmago. Posledično pa dobro kombiniranje plesa in "missiranja". Če se bo seveda zgledovala po klubski kolegici plesalki Nadiji Bičkovi, ki je znala zmago za Miss Kongo dobro unovčiti.

View Gallery 4 Photos