Le Hotel Gordane Grandošek in Trenta Whiddona bo posebno doživetje

Vabljeni v nenavaden hotel Gordane in Trenta

Plesalca, koreografa in pedagoga Gordana Grandošek Whiddon in Trent Whiddon sta v teh dneh z ekipo zaprta v prostorih mariborske Plesne šole Pingi. Precej nenavadno za ta poletni čas, ko je večina utrujenih plesnih teles vendarle na počitnicah. A pred ekipo predstave Le Hotel je premiera, ki se bo zgodila 2. avgusta ob 20.30, zato še ni časa za počivanje. Gordana je za naš portal predstavila, kaj se bo dogajalo na doživetju, ki bo po njenih besedah enkratno in posebno.
Tale čas je vendarle čas, ko plesalci vsaj malo zajamete sapo in spočijete utrujene mišice. Pri tebi oz. vaju pa ni tako. Kakšen projekt pripravljaš, draga Gordana?

S Trentom sva naredila že veliko projektov in veliko plesnih produkcij. V svetu je nastalo zelo veliko plesnih predstav, ki vključujejo standard in latin, zato je Trent želel narediti nekaj novega. Muzikal. Kar je malo težje, kot narediti plesno predstavo, da plesalci igrajo, plešejo in pojejo, in seveda tudi precej dražje.

Trent je imel to željo že okoli sedem let. Ko je nehal s Strictly come dancing, je bil to znak, da napiše scenarij. In ga je. Pred dvema mesecema sva šla v Los Angeles predstavit najin kratki film, ki je bil nominiran na North Hollywood cinefest, in zaradi drugih projektov. Za muzikal sva mislila, da je še zelo daleč in bo še nekaj časa trajalo, preden se bo realiziral, še posebej s finančnega vidika. V Los Angelesu sva se srečala s prijateljem Aaronom Cashom, ki je tudi sodil na šovu Strictly come Dancing Avstralija, plesal deset let za Cher, pa za Twylo Tharp, Mihaila Barišnikova, Princea, Michaela Jacksona, in prav on naju je nekako spodbudil, da ga narediva. Tukaj delava krajšo verzijo, zato niti ne bo v gledališču, da je drugače. Muzikal ima originalno dva akta in je narejen za gledališče.
Kakšna pa je zgodba?
Le Hotel je moderen muzikal, postavljen med rdeče luči pariške četrti Pigalle. Tam se naš junak Jimmy in njegov bend The Vette’s pripravljata na koncert za predsednika v svetovno znanem Le Hotel de Paris v Monte Carlu, daleč stran od koktajlov in dragocenih avtomobilov v Monaku. Žal se Jimmyjev mlajši brat Brucey v novi vlogi po napredovanju iz varnostnika v promotorja ni najbolje izkazal. Sledi zmešnjava, saj morajo fantje igrati dobesedno za svoj obstoj. Dogodki nikakor ne sledijo načrtu, a kaj ko je pri najboljših stvareh vedno tako. Ob Titovi topli, pa vendar grozeči dobrodošlici v njegov hotel, se Jimmy znajde v igri usode, ne da bi se zavedal prekletstva, ki ga že od nekdaj spremlja. Nenadoma iz sence stopi zvezda predstave, Blackbird-Sofija. Dekle, ki se boji ljubezni zato, ker jo lahko osvobodi.
Priča boste dih jemajočim kostumom enajstih svetovno priznanih plesalcev, pevcev, igralcev in petčlanske glasbene zasedbe. Popeljali vas bodo v skušnjave prepoln Le Hotel. Muzikal je umeščen v AGD Gustaf, kjer boste kot eden od gostov Le Hotela ves čas v središču dogajanja in tako boste sami del predstave. Zaradi prijetnega vznemirjenja se ne boste nikoli več želeli odjaviti iz hotela. In tu ne gre samo za šov, ampak za celotno doživetje. Vabimo vas na popolnoma novo izkušnjo v mesto Maribor. Preživeli boste nepozabno noč z začetkom v Žičkem dvoru, na Lentu, na Vojašniškem trgu, kjer vas bomo pogostili s pijačo dobrodošlice ob glasbeni spremljavi in v prijetnem vzdušju. Nato vas bomo popeljali z ‘letalom’, avtobusom v ‘Francijo’, kjer boste povabljeni v zloglasni Le Hotel, AGD Gustaf, Maribor. Tu boste lahko začutili energijo plesa, petja in igre s svetovno znanimi plesalci, pevci in igralci. Skratka … doživeli boste živo glasbo v noči, ki bo ostala nepozabna. Ob koncu muzikala se bomo vrnili na pogostitev na prvotno prizorišče, kjer boste lahko zaplesali v okolju, polnem karizme. To se doživi samo enkrat v življenju.
Kdo vse sestavlja vajino ekipo?
Aaron Cash, Bojan Maroševič, Robbie Kmetoni, Maja Založnik, Ana Arroyo Gonzales, Sylvia Maczek, Krystian Radziejovwski, Jelena Lečič, James Paul Frost in midva. Band pa sestavljajo Nino Mureškič, Dani Marinič, Jure Najdič, Igor Bezget in Boris Majcen.
Za kakšen plesni stil gre v projektu glede na to, da ti in Trent izhajata iz latina in standarda?
V projektu gre za mešanico vseh stilov, od primabalerine, do sodobnega plesa, saj imamo zmagovalca So you think you can dance Avstralija tukaj, ki je tudi nazadnje koreografiral in plesal z Jennifer Hudson, Aaron Tap je originalen član svetovno znanih Tap dogs, ter standarda in latina seveda in plesalca na petah … gre za igro, ples in petje.
Sta se za ta projekt odločila tudi zaradi popularnosti šova Zvezde plešejo?
Ne, nima nobene veze z ničimer, samo in izključno z nama. Kar čutiva, to narediva. Jaz sem sicer bila proti, da se to dela poleti in v tako kratkem času. Samo mesec in pol za vso produkcijo ter samo 14 dni treningov, ampak so vsi znaki kazali, da predstavo narediva zdaj.

Kje vas bomo lahko videli, bodo tudi jesenske ponovitve?

Za zdaj so določeni datumi 2., 3. in 4. avgusta z začetkom ob 20.30 v Žičkem dvoru na Lentu, nadaljevanje na AGD Gustav. Vstopnice si lahko zagotovite na TIC in v Restavraciji Rožmarin terna internetni strani www.lehotelthemusical.com Kako bo jeseni, pa za zdaj še ne vemo.
Kako sta se finančno lotila projekta, to verjamem, da ni preprost zalogaj?
Ja, dobro vprašanje. Vse sama. Iščeva sponzorje, ampak kot veš, je zelo težko, in glede na to, da imava ‘the best of the best’ (najboljše od najboljših, op. p.), sva morala vse letalske karte, honorarje, hotel pokriti sama … in vse drugo od zadaj in spredaj. Najini dobri prijatelji, lastniki restavracije Nana, nam dajejo kosila in večerje, Rudi Kocbek iz Pingija pomaga, da imamo brezplačno dvorano za treninge, vsak nama malo pomaga, malo pomaga tudi DKC Management, večino pa res sama.
Sodeluješ tudi v projektu Dance Amore. Kaj zate pomeni sodelovati pri tej predstavi, ko si ‘samo’ izvajalka?
Je super in se veselim. Manj dela zame (smeh).
Si bosta kljub temu vzela nekaj prostih dni ? Kje bosta ležala na plaži?
Ja, po šovu greva v Umag. Pravkar sva izvedela, da pridejo Trentovi starši, so ga presenetili s prihodom. Tako da bomo verjetno tudi z njimi kam šli.
In kaj prinaša jesen?
Ja (smeh), nimam pojma, pri naju je vedno tako (smeh).

View Gallery 7 Photos