Krepki suhec Miša Cigoj

Miša Cigoj se je znebil plesalke Olge Tarasove in trinajstih kilogramov.

Miša Cigoj, ki je spet ostal brez plesalke, po besedah Olge Tarasove, zapisanih na Facebooku, je bilo slovo precej grobo, kar pa on zanika, se je odločil resno preoblikovati svoje telo. Že pred meseci je ugotovil, da je njegovo telo pretežko, da ima nekaj kilogramov preveč, da mu shujševalne kure ne prinašajo nobenih rezultatov, ampak le slabo voljo in manj moči. Tako mu je na pot prišel Miha Golob, ki je sicer plesalčev sosed v Ajdovščini, a sta se zelo redko srečala. Beseda je dala besedo in Miša ima ne samo trinajst kilogramov manj, ampak povsem preoblikovano in močno telo.

Legenda slovenskega športnega plesa Franjo Kozar je bil presenečen nad Miševo novo postavo.
“Moje življenje se je obrnilo na glavo, ko sem spoznal Miho. Pet let sem poskušal shujšati, a mi ni uspelo. Z njim sva sestavila plan treningov, razložil mi je tudi, da ni stvar v dietah, ampak v pravilni prehrani in pravilnem treniranju vsega ravno prav. Miha je prišel do teh znanj sam, saj mu je uspelo s sto kilogramov shujšati na kakovostnih dvainsedemdeset lepih in zdravih mišic. Nič bodibilderskih ali proteinskih. Za ples potrebujem zdrave in fleksibilne mišice, in ko sem srečal Miho, sem shujšal za trinajst kilogramov, izgubil okoli sedem procentov maščobe, in počutim se fantastično.”
Časi s preveč kilogrami so mimo …
Miša pravi, da zdaj ni nikoli lačen, saj je večkrat na dan, kajti telo ne sme biti pod stresom. Z veseljem pa vsakomur pokaže svoje nove “radiatorje”.
… prihajajo radiatorji.
Miha se je odzval vabilu in se pridružil plesni šoli Maxim kot trener in kot osebni Mišev trener. Njegova razlaga je bila takoj, da ne dela po principu diet, ampak pa principu zdrave prehrane in kvalitetnih treningov. "Prek treningov ti prepričaš telo, da odvečnih maščob, ki ga bremenijo, ne potrebuje, in zato je Miša shujšal. Posebnih skrivnosti ni, telo je preprosto in vedno rečem: Keep it simple. Miša pravi, da ni lačen, ampak on je ves čas lačen, ampak tudi ves čas je, telo pač pokuri in nima občutka, da mora shranjevati maščobe. Prehrana temelji predvsem na zelenjavi, mesu, ribah, žitaricah, le da je treba paziti, da vnese toliko ogljikovih hidratov, kolikor jih porabi. V hrani je veliko zdravih maščob in tako lahko dosežeš svoj cilj. Cilj je tudi tisti, ki ga moraš imeti, in moj moto je: Pot do uspeha je lahka, če jo poznaš.”
Miha Golob nekoč in danes; razlika je očitna.
A vseeno se tole bere precej zakomplicirano, človek bi moral imeti za pripravo zdrave hrane precej časa in volje. Miha pa samo zamahne z roko. “Kje pa. Če se odločite delati z mano, je dovolj že pol ure na dan, kar se tiče treninga. Pa to, kar pravim, če ste se odločili, da boste na sebi nekaj spremenili, potem boste našli čas, ni problema. Odvisno je od tipa človeka in njegovega metabolizma, včasih so dovolj že trije ali štirje obroki na dan. Vse se da, če se hoče.”
Super fit si lahko, če deluješ pod okriljem Mihe Goloba, je prepričan Miša Cigoj.
Mihi je delati s plesalci nov izziv zaradi plesnega stila. “S tekom bi lahko spremenil korak in s tem ga obtežil in poslabšal njegov stil. Tako da delujem  predvsem na kondiciji, eksplozivnosti in motoriki, bolj malo se teče, proge so kratke.”
Ampak z Mišo zagotovo ne bo tek na kratke proge, saj imata v načrtu velik skupni projekt, o katerem pa sta še bolj skrivnostna in pravita, da bo Parada plesa vsekakor izvedela prva. Pa se pustimo ponovno presenetiti, tokrat dvojcu Cigoj&Golob.

View Gallery 6 Photos