Kralja obtičala na petnajstem mestu. Vodičar&Bičkova z njima zaslužila.

Matej in Špela Kralj sta bila petnajsta.

V Šanghaju se je končalo svetovno prvenstvo v desetih plesih in naš par Matej in Špela Kralj sta dosegla petnajsto mesto."Super organizacija in super odplesano. Boljše pač naslednje leto. Tukaj še tekmujeva," sta za naš portal sporočila Kralja, sicer aktualna državna prvaka v kombinaciji. Razplet je bil zanju pričakovan, še posebej zato, ker se je takoj po osvojitvi naslova državnih prvakov začel zaplet z nominacijo za svetovno prvenstvo. Spomnimo. Letošnjega državnega prvenstva v Medvodah se nista udeležila lanska državna prvaka Miha Vodičar in Nadija Bičkova, saj sta imela v žepu že nominacijo za svetovno prvenstvo, vsaj tako je za naš portal potrdil Miha Vodičar tik pred odhodom na dobro plačano tekmo na Tajvan. A ker sta na državnem prvenstvu zmagala brat in sestra Kralj, jima pravilnik Plesne zveze Slovenije daje absolutno prednost za udeležbo na svetovnem prvenstvu.

Miha in Nadija bosta neudeležbo na svetovnem prvenstvu vnovčila za pokritje stroškov, ki sta jih imela s pripravami.
Potem pa je nastal zaplet, saj sta bila Miha in Nadija prepričana, da ju je nekdo oškodoval. Kdo je tisti nekdo, se seveda ugiba, a v plesnih krogih s prstom kažejo na trenerja obeh parov Fredija Novaka, ki je menda Mihi in Nadiji svetoval, da naj brez skrbi izpustita državno prvenstvo, saj bo že on poskrbel, da ne bo zapletov. Matej in Špela Kralj si nista pustila odvzeti priplesane možnosti, da odpotujeta med svetovno kombinacijsko elito. Menda ju je Fredi takoj po državnem prvenstvu poklical na pogovor in ju skušal prepričati, naj vendarle prepustita nominacijo svojima klubskima kolegoma, ki bosta Sloveniji zagotovo priplesala kolajno. Kralja sta vztrajala in petnajsto mesto je tisto, ki sta ga dosegla v konkurenci štiriintridesetih plesnih parov. Medtem pa sta se zganila tudi Miha in Nadija in medijem sporočila, da bosta tožila Plesno zvezo Slovenije za nastalo škodo, ki sta jo imela s celoletnimi pripravami na obljubljeno svetovno prvenstvo. Plesna zveza je sklicala urgentni sestanek in s parom dosegla dogovor, da umakne tožbo, če jima odobrijo nekaj sredstev za nastalo škodo. Miha in Nadija sta na predlog takoj pristala, saj je menda predlagana vsota okoli 6.000 evrov. Seveda smo na Plesno zvezo Slovenije in Hermana Tomažiča, ki je predsednik sekcije za standardne in latinskoameriške plese, naslovili nekaj novinarskih vprašanj in prosili za natančno pojasnilo, a do zaključka članka jih še nismo prejeli. (Ne)komunikacija z novinarji je še ena bleščeča navada iz gnezda Plesne zveze.
Tudi Miha in Nadija sta za naš portal obmolknila. Nekateri slovenski plesalci pa so zaradi te odločitve precej jezni in ponovno razočarani, saj menijo, da se izjeme vedno upoštevajo samo kadar gre za par Vodičar&Bičkova, ki sta za enega od medijev odločno zatrdila, da sta v tem trenutku najboljši slovenski par.
Marko Vodnik je bil eden od sodnikov v Šanghaju.
Izjavo Marka Vodnika, ki je sodil svetovno prvenstvo v Šanghaju, na katerem je zmagal danski par Bjorn Bitsch in Ashli Williamson, ki je za zmago prejel 3.000 evrov, si lahko preberete v Ritmu izjav.