Marko Vodnik: Po prikazanem bi si Špela in Matej Kralj zaslužila polfinale

"Danes sta bila Matej In Špela Kralj šesta v finalu standarda med cca petdesetimi pari na štartu. Včeraj je bilo v redu. Organizacija na visokem nivoju, dvorana je bila polna, cca 3000 gledalcev na tribunah in še mize okoli plesišča so bile tudi zasedene. Za prvo mesto sta se po pričakovanju borila Danec in Rus in uspešnejši je bil Danec. Je pa res, da je danski par izrazito dober v standardu (12. mesto na svetovni rating lestvici ST), ruski par pa v latinu ( 9. mesto na svetovni rating lestvici LA). Moje osebno mnenje je, da je standard Rusa primerjalno boljši od latin Danca. Vendar je 9 sodnikov odločilo tako, da je zmagal danski par.
Matej in Špela sta v prvi rundi plesala solidno in brez težav prišla med 24 parov. V četrtfinalu sta odplesala mnogo bolje, vendar se pa je pokazalo to, da v tujini največkrat tekmujeta v standardu, tako da sta dobila dovolj križev za polfinale v standardu, to pa, da plešeta latin, je bilo presenečenje za mnoge prisotne. Čeprav sta odplesala tudi latin dobro, sta dobila premalo križev in končala na petnajstem mestu. Dobila sta 36 križev, z 41 bi prišla v polfinale, kar bi si po prikazanem po mojem mnenju tudi zaslužila. Vsekakor je uvrstitev v prvo polovico tekmovalcev za njuno prvo svetovno v kombinaciji uspeh.
Izbor glasbe je bil v redu, plesišče dovolj veliko in lepo okrašeno. Mesto Šanghaj načrtno vlaga v razvoj vseh športov pa tudi plesa, tako da je bilo mesto glavni sponzor svetovnega prvenstva. Zaenkrat imajo Kitajci veliko parov, kvalitete pa še ne. So pa na pohodu in v desetih letih bodo kvaliteto dosegli oz. ustvarili. Imajo namreč glede na populacijo velik izbor otrok, iz katerih bodo z leti naredili vrhunske tekmovalce." (je za naš portal opisal dogajanje na svetovnem prvenstvu v kombinaciji in ostalih tekmovanjih Marko Vodnik, ki je bil v Šanghaju v sodniški ekipi)