Energična vročica sobotne noči pod taktirko Ivice Buljana

Akterji predstave so med drugim Denis Porčič, Primož Bezjak, Joseph Bunn, Jose …

Na odru Slovenskega mladinskega gledališča se bo v soboto, 19. novembra ob 19.30 zgodila premiera gledališko plesni predstave Nickel Stuff (ponovitve: 20., 29. in 30. novembra ter 1. in 2. decembra, vedno ob 19.30), ki jo je po filmskem scenariju Bernard-Marie Koltèsa zrežiral Ivica Buljan, ki je s postavitvami del tega znamenitega francoskega sodobnega dramatika požel že veliko uspehov. Predstava je nastala v koprodukciji s SNG Opero in baletom Ljubljana, v njej pa bodo poleg igralcev mladinskega gledališča ter plesalcev ljubljanskega baleta zaigrali tudi  trije gostje, Jose, Denis Porčič in Jernej Gašperin.

… Janja Majzelj, Yuki Seki …
Koltèsa je k pisanju spodbudil film Vročica sobotne noči (1977), navdih za osrednji lik Tonyja Allena pa mu je bil John Travolta. Ivica Buljan bo Koltèsov scenarij režiral v luči nedavnih londonskih nemirov, pri katerih ni bilo skupnega revolucionarnega zanosa; ustvaril bo predstavo z elementi gangsterskega in plesnega filma, dramo o neki skupnosti, v kateri glavni junak Tony uspeh spreminja v neuspeh.
Primož Bezjak (desno Joseph Bunn) je v vlogi glavnega junaka plesalca Tonyja. (Foto: Primož Lukežič)
Nickel Stuff je zgodba, ki se dogaja v osemdesetih letih v predmestju Londona. Nickel je ime kluba, v katerem se zbirajo najboljši plesalci in med seboj tekmujejo. Glavni junak je izjemni plesalec Tony (Primož Bezjak), ki je na tekmovanju zmagal dve leti zapored. K zmagi mu je pomagal poseben plesni korak, ki ga je poimenoval Nickel Stuff. Toda tokrat je zmagal temnopolti plesalec Babilon, ki zato vzbudi Tonyjevo ljubosumje. Tony dela kot skladiščnik v trgovini, ki jo ima v lasti Armenec Gurian (Ivan Godnič). Robert (Matej Recer) nagovarja Tonyja, naj oropa Gurianov trezor in se dokoplje do denarja. Tony ima zapleteno ljubezensko razmerje z Jackie (Damjana Černe), katere sin je neprilagojeni najstnik Jo (Lukas Zuschlag/Jernej Gašperin). Tony je razočaran nad novim slogom plesa (break, hiphop), zato  namerava zapustiti  Anglijo. Mamo (Marinka Štern) prosi za denar, vendar mu ga ta ne da. Zato se odloči, da bo prestrašil Guriana in mu vzel denar iz pisarne ob trgovini, vendar ga po nesrečnem naključju ubije. Na koncu se spet sreča s svojim tekmecem Babilonom in mu pokaže vse plesne korake, s katerimi je zaslovel.
V predstavi igrajo: Primož Bezjak, Neda R. Bric, Joseph Bunn, Damjana Černe, Jernej Gašperin, Ivan Godnič, Jose, Olga Kacjan, Janja Majzelj, Denis Porčič, Ređep Ramadani, Matej Recer, Yuki Seki, Marinka Štern, Kenta Yamamoto, Lukas Zuschlag.