Končano državno v standardu. Zmaga med člani odšla k paru Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc

Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc sta končno priplesala na članski vrh. (Foto: Jernej Rihar)

Na parketu športne dvorane v Kočevju se je v soboto odvijalo državno prvenstvo v standardnih plesih. Sodniška ekipa, ki ji je predsedovala Nataša Ambrož, je določila sedem novih državnih prvakov v sedmih starostnih kategorijah. Plesalo je osemintrideset plesnih parov iz osmih plesnih klubov. Obširno reportažo si boste lahko prebrali jutri, danes vam sporočam, kdo so zmagovalci v posameznih kategorijah.

Članski pari od leve proti desni: druga Iliya Dobrev & Ana Mesec, državna prvaka Vladislav Kolesnikov & Naja Dolenc, tretja Jure Bergant & Milana Chekanova in četrta Jean Piere Dib in Maša Kastelic (foto: Jernej Rihar)
Med mlajšimi pionirji sta kot edina plesala Lan Bole in Zala Hauptman iz PK Feniks in postala absolutna zmagovalca, njuna klubska kolega Glib Parshakov in Kiara Rosa Švarc sta slavila zmago med pionirji. Vid Šteinfielser in Brina Paulina Dežman sta zmago priplesala PK Pingi v kategoriji mlajših mladincev. Prav tako iz Pingija sta se na najvišjo stopničko med mladinci povzpela Brin Hlade in Laura Walter. Ivan Jarnec in Ana Ekart sta zaokrožila zmago med starejšimi mladinci za PK Pingi. Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc sta zmagala med člani, plešeta pa za ŠRKD Diamant. Med seniorji 2 pa sta naslov državnega prvaka obranila zakonca  Robert in Simona Preininger iz PK Podčetrtek.