Kazinci vladali na prvem dnevu državnega prvenstva v modernih plesih

Mitja Popovski s plesalci zmagovalne točke Another Brick.

Največji zbor plesalcev v modernih državnih plesih bo doživel vrhunec ta vikend na parketu športne dvorane v Medvodah. Plesni klub Bolero z voditeljico programa Janjo Pušl je petkov prvi tekmovalni dan izpeljal brez večjih pripomb. Edino klima je "šponala" skoraj tako močno, kot smo je navajeni v ameriških zaprtih prostorih.

Janji Pušl s klobukom na glavi, se vidi, da ima za sabo nešteto organizacij državnih prvenstev in ji je bilo še eno vodenje “mala malca”. Novice iz Plesnega kluba Kazina so zasedle drugo mesto med malimi šov formacijami.
Zato pa je bilo lažje za plesalce, ki so se na prvem dnevu pomerili v modernu, šovu in orientalskih plesih. Slednji je požel tudi največ neodobravanja publike in sodelujočih, saj nekako ne sodi med plesno in koreografsko kakovost ostalih plesnih stilov. Naslove državnih prvakov v večini modern in šov kategorijah je pobral Plesni klub Kazina s koreografom Mitjo Popovskim na čelu. Zadnji nastop v mladinski kategoriji šov dance formacije Another Brick pa je bil sploh razred zase.
Another Brick in mladinska šov formacija Kazine.
Med mladinskimi šov solistkami pa je posebej izstopala državna prvakinja Staša Tušar, ki je v koreografiji Mimi Marčac Mirčeta z naslovom Harfa potrdila dejstvo, da postaja vse bolj in bolj perfektna plesalka.
Naj solistka Staša Tušar, druga Arnika Matko Juvančič, tretja Patricija Crnkovič, četrta Ana Mrđen, peta Lana Smolnikar, šesta Anastasija Jovič in sedma Tina Arko.

Arnika Matko Juvančič
in Petra Zupančič, ki sta zmagali v kategoriji modern solo, Arnika med mladinkami, Petra med članicami, navdušujeta s prepričljivo tehniko in plesno estetiko.
Obširno poročilo si boste lahko prebrali v naslednjih dneh takoj po končanem prvenstvu. Rezultate pa poiščite na straneh Plesne zveze Slovenije, ko bodo na voljo. (Foto: Gregor Baš)

View Gallery 4 Photos