Fenomenalni dvojec Michal Rynia in Nastja Bremec Rynia sodelovala s korejsko megazvezdniško skupino BTS!

MN Dance Company (foto: Urška Boljkovac)

MN Dance Company posnel video spot za korejsko skupino in videospot Črni labod si je ogledalo že več kot 22 milijonov ljudi

Takole čisto potiho in brez vnaprejšnjega ‘pompa’ sta plesalca, koreografa in pedagoga Michal Rynia in Nastja Bremec Rynia v teh dneh obelodanila sodelovanje z megazvezdniško korejsko skupino BTS. Spot za njihov singel Črni labod je v celoti plesni s plesalci MN Dance Company. Luka Vodopivec pa pleše naslovno vlogo. Michala in Nastjo sem prosila za komentar, preberite, kako je sploh prišlo do sodelovanja, kje so snemali in kakšni so njuni načrti v tem letu. “V mesecu oktobru naju je kontaktirala glasbena agencija BIH HIT Entertainment in izrazila namero po sodelovanju. Predstavili so nama idejo o art filmu, ki naj bi izšel ob izidu novega singla korejske skupine BTS, in izrazili željo po umetniški koreografiji, ki naj bi slonela na sodobnem plesu. Seveda sva z veseljem pristopila k ustvarjanju koreografije. Besedilo nove skladbe naju je navdušilo in inspiriralo, saj je to tema, s katero se na nek način lahko poistovetimo vsi.

MN Dance Company (foto: Urška Boljkovac)


Oblikovala sva petminutno koreografijo in izbrala plesalce ter vse skupaj posnela in poslala agenciji, ki je bila navdušena nad najino koreografsko stvaritvijo.
Odločila sva se, da vlogo nastopajočih v filmu zaupava plesalcem, ki se izobražujejo v okviru najinega rednega plesno izobraževalnega programa v Novi Gorici. Poleg Nastje v filmu plešejo Luka Vodopivec (v osrednji vlogi), Noemi Capuano, Matija Mačus, Eva Podlogar, Gabriel Vassilli Biondini in Meta Konjedic. Prepričana sva, da so za to nadvse primerni in da bo to tudi zanje zanimiva izkušnja. Zelo sva ponosna na njihovo uspešno opravljeno vlogo v tem filmu in nasploh na njihovo izjemno rast tako na plesni kot tudi na osebnostni ravni.
Od takrat dalje se je vse odvijalo zelo hitro, tako da še danes ne moreva dojeti, kako izjemno lepo izkušnjo smo vsi skupaj doživeli. Še posebej pa nas veseli dejstvo, da sta film oz. koreografija in plesna izvedba deležna izjemno pozitivnega odziva. Art film Black Swan je od 17. januarja pa do danes že presegel 22 milijonov ogledov, česar si iskreno rečeno sploh nismo predstavljali.

Ekipa MN Dance Company v spotu Black Swan


Film smo posneli konec meseca decembra na izjemni lokaciji v zapuščenem trgovskem centru v Los Angelesu. Snemanje je trajalo dva dneva. Tamkajšnja čudovita produkcijska ekipa pa je bila izjemno številčna in strokovna ter zelo prijazna. Našim plesalcem se je prav snemanje filma še posebej vtisnilo v spomin in prav za vse ostaja to zelo prijetna in nepozabna izkušnja. O art filmu Black Swan so poročali številni ugledni svetovni mediji od BBC, CNN, MSN, Billboard, MTV, Rolling Stone, Dance Magazine, Metro UK, Globo Brasil, DNA India itd. Dance Magazine je med drugim v svojem prispevku zapisal: “Surprisingly, BTS does not appear in the film. The Slovenian troupe MN Dance Company leads instead, performing eerily beautiful, arresting choreography that reflects the song’s concept. The company briefly dances in—before breaking from—a cage of lights, and uses contemporary movement reminiscent of the iconic port de bras of Swan Lake throughout the piece.”/Presenetljivo je, da se v filmu ne pojavlja BTS. Slovenska skupina MN Dance Company vodi namesto tega čudovito lepo koreografijo, ki odraža koncept pesmi. Skupina na kratko zapleše, preden se razbije iz kletke luči, in uporablja sodobni ples, ki spominja na ikonični port de bras Labodjega jezera ves čas skladbe. op. u.). BTS-ovi oboževalci pa so nas prav vse prijetno presenetili z izjemnim številom sporočilnih vsebin, s katerimi izražajo naklonjenost in občudovanje.

Člani BTS so tudi sami odlični plesalci.


Hvaležni smo BTS in BIG HIT za to nepozabno izkušnjo in spoštujeva njihovo podporo in promocijo umetnosti nasploh. To izkazujejo tudi s svojim hvalevrednim projektom CONNECT BTS, prek katerega izražajo podporo umetnosti na način, da povezujejo pet mest (Seul, New York, London, Berlin, Buenos Aires) in dvaindvajset umetnikov, ter na ta način promovirajo svojo umetniško dejavnost in pošiljajo pozitivna sporočila o različnih umetniških formah mlajšim generacijam.

Michal in Nastja bosta nastopila v Cankarjevem domu 31. marca in praznovala deseto obletnico delovanja. (Foto: Giuseppe Ipolitto)

Čeprav je v teh dneh najin dan maksimalno zapolnjen z intervjuji ipd, pa nikakor ne moreva brez našega plesnega studia, kjer snujeva že načrte za najine prihodnje projekte. V mesecu marcu odhajava v Rim, kjer bova za plesalce Balletto di Roma oblikovala predstavo, ki bo v mesecu aprilu predstavljena v sklopu prireditev ob 60-letnici te ustanove. 31. marca pa se skupaj z duom Silence iskreno veselimo ponovitve predstave DE-SET v Cankarjevem domu. S to predstavo v aprilu gostujemo še v Teatru Rotterdam in na Horizon Contemporary Dance Festivalu v Miskolcu na Madžarskem. Vmes pa še veliko poučevanja v najini MN Plesni šoli in drugod. “

Michal in Nastja kot gosta oddaje Parada plesa lani oktobra

Michala in Nastjo si lahko ogledate 31. marca na odru Linhartove dvorane s predstavo DE-SET, ki bi jo morala odplesati lani oktobra, a je bila zavoljo Michalove poškodbe odpovedana. Priložnosti za ogled nikakor ne zamudite, ker tale leteči dvojec je vedno atraktiven.