Evropsko v standardu. Cilj dosežen. Jarnec & Ekartova četrtfinalista!

Slovenska para na svečanem odprtju evropskega prvenstva. (foto: Tone Podgoršek/FB)

V Romuniji v Temišvaru je v soboto potekalo letošnje evropsko prvenstvo v standardnih plesih. Na parketu Constatin Jude Sports Hall se je v organizaciji plesnega kluba Magnumteam zbralo 56 plesnih parov.

Vhod v dvorano …
Zmagal je par države gostiteljice Paul Rednic in Roxana Lucaciu.
Evropska prvaka Romuna Paul Rednic in Roxana Lucaciu.
Naše barve sta zastopala dva para. Ivan Jarnec in Ana Ekart sta prišla med štiriindvajset najboljših parov stare celine in za naš portal po tekmi sporočila: "Plesala sva četrtfinale, kar je bil tudi najin cilj. Na koncu sva bila 24. Lahko bi bila še kakšno mesto boljša. Glede na to, da v tej kategoriji ostaneva še eno leto, sva z rezultatom zadovoljna. Konkurenca je letos močnejša kot lani, ko sva bila 28."
… defile …
Naš drugi par, Jaka Podgoršek in Katarina Matuš, pa je plesal le eno kolo in na koncu pristal na vrhu te runde, na sedemintridesetem mestu. "S plesom sva zadovoljna, z malo sreče pa bi bil rezultat lahko boljši. Konkurenca je bila zelo močna, pričakovano je zmagal romunski par. Tekma je bila organizirana dobro, imeli so le zamude, ni bilo jasnega urnika," sta komentirala Jaka in Katarina.
Slovenska plesna ekipa z Brankom Bohakom in …
Uradni spremljevalec obeh parov je bil Branko Bohak, na tekmi pa žal nismo imeli slovenskega sodnika. 
… starši. (foto: Tone Podgoršek/FB)
Medklic. Na redni letni skupščini pa je bil za novega predsednika Plesne zveze Slovenije izvoljen edini kandidat Zoran Kljun, ki bo po prevzemu funkcije vrnil funkcijo predsednika Zveze plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev. Zoranu čestitke za zmago, a verjetno kakšnih večjih sprememb ni pričakovati.
Zoran Kljun je postal nov predsednik Plesne zveze Slovenije.
View Gallery 8 Photos