Evropsko v kombinaciji. Ivan Jarnec in Ana Ekart za las zgrešila polfinale.

Ana je v standardnem delu nastopila v novi obleki oblikovalke Saše Pust. (Foto: FB)

V madžarskem mestu Sombotel se je v soboto, 11. junija, odvijalo letošnje evropsko prvenstvo v kombinaciji desetih plesov za starejše mladince. Zmaga je šla v Rusijo. Slavila sta Semen Khrzhanovski in Vitalina Bunina. Med sodniki ni bilo našega predstavnika oziroma predstavnice.

Ana Ekart, Alenka Bohak in Ivan Jarnec na Madžarskem. (Foto: FB)
Na tekmi sta med šestindvajsetimi pari plesala tudi Ivan Jarnec in Ana Ekart, ki ju je spremljala uradna spremljevalka Alenka Bohak. Slovenska plesalca sta za las zgrešila polfinale in se uvrstila na 13. mesto. Za naš portal sta tako komentirala svoj nastop: "Pričakovanja so bila sicer malo večja, ampak sva vseeno zadovoljna glede na to, da v tej kategoriji tekmujeva še drugo leto in da je bila konkurenca precej močna. Na tekmovanju sva imela najboljšo podporo, in sicer so za naju navijali starši in družinski prijatelji. Nisva razočarana, ampak motivirana za nadaljnje delo. Organizacija je bila v redu."
Navijači Ivana in Ane. (Foto: FB)

Organizacija na tekmi sami mogoče, za nas, ki pa smo tekmo spremljali doma preko računalnikov, pa seveda ne. Celo Mednarodna plesna zveza WDSF je na svoji spletni strani, prek katere običajno spremljam plesna tekmovanja, že kar vnaprej oziroma na dan tekme napisala pojasnilo: "The organizer has not provided any contact details yet, but you can contact the national member body for further information at: mtasz@mtasz.hu. (organizator zaenkrat še ni posredoval nobenih kontaktov oziroma podatkov, lahko pa kontaktirate nacionalnega organizatorja na mejl, op. p.)"
Izpad profesionalnosti je očitno zajel tudi kolos, kot je Mednarodna plesna zveza, saj že nekaj tekem nikakor ne "štimajo" povezave med zvezo in lokalnimi organizatorji svetovnih ali kontinentalnih prvenstev. Predvsem kadar gre za tekmovanja v mlajših kategorijah, ki nekako še ne sodijo med "ta velike", člane torej. Rezultati so se pojavili v nedeljo pozno popoldne. Mi bomo seveda aktualni in vas seznanili z novimi državnimi prvaki v kombinaciji za to leto. 24. junija se bo v Medvodah odvijalo državno prvenstvo in do roka se je prijavilo 29 parov. Sodniška zasedba pa bo: Niko Basarič, Karmen Intihar, Boris Janjičijević, Andrej Novotny, Boris Rebula, Daniela Škofic Novak in Šana Vodnik. Vzporedno z državnim prvenstvom v kombinaciji se bo odvijalo še državno prvenstvo v plesu na vozičkih, vse v okviru tedna državnih prvenstev v modernih tekmovalnih plesih.