Jasna Knez. Vsi plesalci in plesalke so živeli svoj ples.

Plesalka, koreografinja in pedagoginja Jasna Knez.

Včeraj smo imeli letno produkcijo Studia Intakt. Gledalcem je bilo všeč sodeč po odzivu: ploskanje, vzklikanje, besedne pohvale … Če strnem vtis: vse plesalke in plesalci so živeli svoj ples. Brez izumetničenih drž in gibov. Preprosto, suvereno, polno v oddajanje svojih lastnih dušnih snovi.

Skupina Jasne Knez. (Foto: Milena Bregar)
Očarala pa sta seveda Žigan (Krajnčan, op. a.) in Gašper (Kunšek, op.a.) s svojim duetom! Zelo, zelo sta me ganila s svojim pogumom, totalno posvečenostjo plesu, gibu, telesu, dihu … kako zelo sta se čutila! Ko bi se tako zmogli čutiti tudi v našem vsakdanu! Ubogo človeško telo, stoletja in stoletja bičano, mučeno, prestradano – zatajevano, zaničevano, ponižano …! Zdaj – tu in zdaj – pa dvoje mladih bitij občuteno "potunkata" svoji duši v telesnost, ožmeta vsa čustva, da se duh izkristalizira kot deviško oljčno olje in nas pošprica s svojo žlahtnostjo!
Osramočeno in obenem potešeni se z njima dvignemo nad svoj mali ego … končno, končno spet zadihamo s polnimi pljuči zredčen zrak nove svobode. Za blagor očetnjave – zdaj ples naj zaživi! (za naš portal razmišlja legenda sodobnega plesa Jasna Knez ob letni produkciji Studia Intakt in nastopu plesalcev Gašperja Kunška in Žigana Krajnčana)
….
View Gallery 5 Photos