Vibra. Pridružite se plesnemu vibriranju z vrhunskimi tujimi in domačimi pedagogi

Magdalena Reiter … (Foto: Darja Štravs Tisu)

Vibra – Mednarodne poletne plesne delavnice v Ljubljani bo letos doživela svojo četrto izdajo. Postala je stalnica slovenske plesne scene na koncu avgusta, priljubljena tako med plesalci različnih plesnih zvrsti kot med ljubitelji plesa.

Vsako leto se na Vibri izobražuje več kot 80 plesalcev in ljubiteljev, zaključne predstave Vibre pa polnijo dvorano Plesnega Teatra Ljubljana.
… Kjara Starič Wurst … (Foto: Darja Štravs Tisu)
Letos bo ta festival delavnic potekal vsak dan med 24. in 30. avgustom od jutranjih do večernih ur. Organizatorji Vibre skrbijo za vrhunski program delavnic in drugih dogodkov, saj verjamejo, da je ta ustvarjalni in izobraževalni program prispevek k razvoju slovenske plesne scene ter njenega ustvarjalnega potenciala.
… Lukas Zuschlag … (Foto: Darja Štravs Tisu)
Čeprav Vibra spet ni podprta s strani mestnih ali državnih financerjev, so se še enkrat odločili, da združijo vrhunske domače in tuje pedagoge ter ponudijo izjemen sedemdnevni izobraževalno-kreativni proces.
… Guy Nader … (Foto: Derrosen Kavalier)
Na Vibri bodo poučevali koreografi in pedagogi, ki delijo svoje znanje na plesnih akademijah in delavnicah po Evropi: Guy Nader (Libanon / Španija) – nova zvezda na svetovnem zemljevidu sodobnega plesa, ki se je že letos v Ljubljani  predstavil s svojo svetovno uspešnico Time Takes The Time Time Takes, ter dobro poznani slovenskemu občinstvu Milan Tomášik (Slovaška / Slovenija), Kjara Starič Wurst (Slovenija / Italija), Lukas Zuschlag (Avstrija / Slovenija) in Magdalena Reiter (Slovenija / Poljska).  
…. Milan Tomašik … (Foto: Albert Vidal)
Delavnice so prilagojene različnim stopnjam plesnega znanja, razvrščene v več težavnostnih stopenj (za začetnike, srednji in nadaljevalni nivSvoje znanje bodo udeleženci izpopolnjevali v sodobnem plesu, sodobnem baletu, baletu, partneringu (delu s partnerjem), na koreografskih in mentorskih delavnicah za mlade koreografe. Mentorske delavnice tudi letos ostajajo brezplačne, saj na Vibri verjamejo, da so individualna svetovanja izkušenejših koreografov pomemben vložek v razvoj mlade koreografske generacije
Vibra 2016 se bo končala 30. avgusta zvečer s predstavo v Plesnem Teatru Ljubljana, kjer bodo udeleženci prikazali rezultate delavnic – koreografije iz vseh posameznih delavnic.
Zaključna predstava Vibre 2015. (Foto: Darja Štravs Tisu)
Vibra poteka v produkciji Zavoda Mirabelka in v koprodukciji s Plesnim Teatrom Ljubljana ter v sodelovanju s številnimi partnerji.

View Gallery 8 Photos