Evropsko latin. Slovenska zastava izginila. Plesalci brez dobrih uvrstitev

Veselje v ekipi Lahvinovič & Plohl & Galčun ob drugem mestu Gudovski & Morite. (Foto: FB)

Španski Cambrils počasi postaja tradicionalno prizorišče evropskih plesnih tekmovanj in tako se je tudi letos kategorija starejših mladincev zbrala v tem obmorskem mestu. V latinskoameriških plesih je konkuriralo enainšestdeset parov, žal sta oba naša para odplesala samo eno rundo in pristala na repu lestvice. Žan Vrhovski in Maša Bencak sta prehitela samo sedem parov in bila na koncu 54. Državna prvaka Ivan Jarnec in Ana Ekart pa sta bila 49. Za naš portal sta takoj po tekmi povedala: "Prvenstvo sva doživela kot neko novo izkušnjo, saj sva se naučila, da sta v prvih rundah najbolj pomembna dobra energija in močno plesanje. Pričakovala sva sicer višjo uvrstitev, ampak bova to poskušala uresničiti na ostalih prvenstvih. Ko sva izvedela, da sva v redanceu, sva psihično popustila. S tem se je žal poslabšal najin ples. Pokazala bi lahko veliko več. Organizacija je bila solidna, a na mimohodu plesnih parov ni bilo edino slovenske zastave."  Uradni spremljevalec obeh parov je bil Branko Bohak, ki pa menda ni mogel pravočasno ukrepati, da bi našli slovensko zastavo.

Sta bila pa z evropskim prvenstvom toliko bolj zadovoljna slovenska trenerja Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič Galčun, ki sta imela kar dva para v finalu. Denis Gudovski in Megija Dana Morite iz Latvije sta zasedla drugo mesto, Taha Batu Cosar in Oleksandra Shanko iz Turčije pa sta bila četrta. Tatjana je za naš portal komentirala: "Letošnje evropsko se je enako kot lani odvijalo v Cambrilsu, bilo je zelo lepo organizirano. Čeprav število parov ni bilo veliko, pa je bil njihov nivo zelo visok. Vsi pari delujejo zelo odraslo, močno in so dobro pripravljeni in natrenirani. Zelo mi je žal, da sta Ivan (Jarnec, op. a.) in Ana (Ekart, op. a.) zgrešila uvrstitev med 48 parov za eno mesto. Prepričana sem, da bi morala priti mednje. Sicer pa mislim, da je bil to v zadnjih petih letih najmočnejši finale starejših mladincev. Mi smo imeli v finalu dva para (predstavnika Latvije in Turčije), bila sta druga in četrta. Denisu in Megi je uspelo suvereno zmagati jive, v vseh preostalih plesih sta bila druga. Tako da načrtujemo pridno delati naprej in mogoče, če nam bodo zvezde naklonjene, bomo imeli letos še enega svetovnega prvaka."

Denis Gudovski in Megija Dana Morite sta zmagala v jiveu, v ostalih štirih plesih pa sta zasedla drugo mesto. (Foto: FB)
Zmagal je ruski par Dmitri Kulebakin in Maria Černik. V sodniški zasedbi pa ni bilo slovenskega sodnika.