Etcha Dvornik. Rezidenčno bivanje v Ljubljani ocenjujem kot zelo pozitivno izkušnjo

Rezidenca, ki je potekala med 18. februarjem in 10. marcem 2016 v Rezidenčnem prostoru na Cankarjevi v Ljubljani, je bila več kot prijetna in koristna. Imela sem na razpolago stanovanje s pogledom na Krim in Tivoli, na drugi strani hodnika pa dvorano za delo, Cepetko. V tem času  sem organizirala kratko delavnico, kjer sem delala na kontaktni plesni tehniki, strukturirani improvizaciji in koreografskem zapisu. Kratka delavnica mi je pokazala, da so mladi plesalci željni tovrstnega dela, in mi dala zeljo po nadaljevanju.

Utrdila sem nekaj vezi in navezala nove kontakte. Za sodelovanje se zahvaljujem fotografu in videastu Tonetu Stojku, samostojni strokovni svetovalki za ples na JSKD Nini Meško, plesalki Urši Rupnik in še posebno Mihi Klepu, ki mi je bil za vsa vprašanja in težave prijazno na voljo, tudi ob režiji solo plesne predstave Jaz, ženska, nepotešljivi vdovec 8. marca v Skladovnici na Beethovnovi.
… (Foto: Tone Stojko)
Nenazadnje sem obudila spomine na sneženje, na sneg, ki leži po hribih, na reke, ki prestopajo, na prve zvončke, trobentice, podleske,na prebujanje narave po zimi, suhe veje, drevesa, na slovensko hrano in okuse. Rezidenčno bivanje v Ljubljani ocenjujem kot zelo pozitivno izkušnjo in se zahvaljujem vsem, ki so jo omogočili. (je Etcha Dvornik za naš portal opisala svoje bivanje in v Ljubljani)