Ekskluzivno. Podarjamo štipendije za poletni seminar v Zagrebu

Na lanskem seminarju …

Z veseljem sporočam, da sem znova združila moči z baletnim pedagogom Aleksandrom Lukjanovim, ki v Zagrebu že petič organizira baletni seminar. Na voljo so kar štiri štipendije za mlade moške plesalce, stare od 16 do 20 let. No, pravzaprav tri, saj je ena že oddana, in sicer mlademu kazinskemu plesalcu Mihi Florjancu Lukanu.

Miha Florjanc Lukan je prvi štipendist, ki bo 14 dni preživel na poletnem seminarju v Zagrebu. (Foto: Lidija Lapajnar)
Za preostale tri pa so navodila naslednja: napišete kratko biografijo, pripnete vašo fotografijo v plesni oziroma baletni pozi in mi vse skupaj pošljete na e-mail: barbra.drnac@guest.arnes.si ter dodate še razlago, zakaj bi se radi udeležili seminarja. To zadnje seveda ni nujno. Možnost za oddajo prijave imate do 15. maja.
Baletni pedagog Aleksandr Lukjanov je duša poletnega seminarja v Zagrebu.
Štipendija vam bo omogočila pet ur dnevnih vaj s šestimi baletnimi in plesnimi pedagogi. Ravnatelj zagrebškega baleta vam bo recimo razložil, kako je videti avdicija in kaj se od plesalcev pričakuje, Vaclav Lamparter iz Semperoper Dresden bo imel predavanje o baletnih tekmovanjih in tem, kako so mu pomagala v njegovi karieri.
Sven Copony se vrača na poletni seminar.
Med pedagogi bodo še organizator seminarja Aleksandr Lukjanov, Pavla Pećušak, Olgu a  Carmon, Sven Copony, ki je učil že lani, Marko Petrović in poseben gost Leonard Jakovina.
Baletni seminar se bo odvijal v Zagrebu v prostorih Plesnega centra v strogem mestnem jedru. Seminar je odprt za vse, ki si želijo pridobiti nova znanja in začeti sezono v polni pripravljenosti.
Torej če še nimate izbrane poletne študijske destinacije, mi pišite. S kolegico Daliborko Podboj bova izbrali najprimernejše kandidate in jih povezali z organizatorjem, ki bo poskrbel za brezplačno štipendijo, ki vsebuje obisk vseh plesnih delavnic. Naj se plesno poletje začne že danes! Vse podrobne informacije pa dobite na linku http://www.summer-ballet-croatia.com

View Gallery 6 Photos