Ekskluzivno. Plesni raketi, dvojčici Sadé in Kristina Alleyne, v Ljubljani

Sadé in Kristine Alleyne

Na povabilo plesalke, koreografinje in pedagoginje Maše Kagao Knez prihajata v Ljubljano izjemni plesalki in pedagoginji Sadé in Kristina Alleyne. Natančno med 11. in 14. majem se bodo v Plesnem Studiu XXV organizirale vrhunske plesne delavnice z izjemnima pedagoginjama iz Londona, znani sta predvsem kot plesalki slovite Akram Khan Dance Company. Po atletski karieri sta se usmerili v ples ter se poleg sodobnih plesnih tehnik izpopolnjevali v afriških plesih, hip-hopu ter cirkuških veščinah.

Sestri dvojčici v …
Pod imenom Alleyne Dance, s sedežem v Londonu, ustvarjata lastne predstave ter s svojimi deli in delavnicami gostujeta po vsem svetu. Kot pedagoginji in koreografinji sta redni gostji ImPulsTanza na Dunaju in drugih pomembnih mednarodnih plesnih festivalov. Dunajčani so ju pravkar napovedali kot eno največjih pedagoških zvezd letošnjega festivala ImPulsTanz. Njune delavnice so namreč hitro zasedene in priložnost, da spoznate nova znanja v Ljubljani, je enkratna.
… pedagoškem elementu.
V to se je prepričala tudi Maša Kagao Knez, ki se je lani udeležila njunih delavnic: “Lani poleti sem se udeležila njunih delavnic na ImPulsTanzu na Dunaju in sta me popolnoma navdušili. Njuna plesna virtuoznost, izjemno obvladovanje telesa, širok plesni vokabular, neskončna energija, pozitivna naravnanost in spodbuden pristop so kakovosti, ki odlikujejo njune delavnice. Zato sem se odločila, da ju povabim kljub tveganju, da se nam finančno ne pokrijejo stroški. Veseli me, da sta se odzvali, in upam, da se bo delavnic udeležilo čim več plesalcev.”

V Plesnem Studiu XXV bosta vodili delavnico sodobnega plesa, ki sta jo poimenovali Dynamics, Rhythm & Texture (srednji in višji nivo) ter delavnico Afro-fusion (srednji nivo), kjer povezujeta principe afriških plesov s svojim plesnim izrazom. Predhodne prijave so obvezne. Prijavite se lahko do vključno 5. maja 2017 oz. do zasedenosti mest. Še cenik: sodobni za štiri dni 65 evrov / 60 evrov*, afro fusion dva dneva 35 evrov / 30 evrov*, sodobni štiri dni in afro fusion dva dneva 95 evrov / 85 evrov*, cena posameznega obiska, ki je možen samo prva dva dneva, pa je 20 evrov; cena označena z zvezdico je namenjena rednim tečajnikom Studia XXV.
Maša Kagao Knez bo skupaj z Alice Stojko Saliu gostja oddaje Parada plesa.
Delavnico organizira Studio XXV, zavod za kulturne dejavnosti, ki sta ga leta 2015 ustanovili Maša Kagao Knez in Andreja Potočnik in je usmerjen v plesno-glasbeno produkcijo. Poleg ustvarjanja avtorskih projektov organizirajo celoletno plesno in glasbeno izobraževanje. V svojem imenu zavod razkriva lokacijo plesnega studia, Parmovo ulico 25 v Ljubljani. V preteklosti je bil poznan pod imenom Studio Baobab. V Studiu se izvajajo redni plesni, glasbeni tečaji in delavnice s tujimi ter domačimi plesnimi pedagogi. Umetniška vodja zavoda in snovalka plesno- glasbenega programa je koreografinja in plesalka Maša Kagao Knez. Njen najnovejši projekt Lakeless, plesno-glasbeni duet, ki ga pripravlja z glasbenikom Muratom, bo doživel premiero 17. maja v SiTi teatru v okviru dogodka Pliš, Ples in Punč. Maša bo tudi gostja oddaje Parada plesa, in sicer v torek, 30. maja, ob 22.00 na TV3.

View Gallery 4 Photos