Ti si čist normalen

Pri mladinski knjigi vas čakajo štiri nove knjige različnih tem in žanrov, tako da boste med njimi prav gotovo našli kakšno zase: Neli K. Filipić, Povej mi po resnici, Suzana Tratnik, Tombola ali življenje, Gayle Forman, Kamor je šla (prevedla Ana Grmek), Ti si čist normalen, Raperske pesmi za mlade in vse druge (Izdala Mladinska knjiga, zbirka Sončnica, izbral in spremno besedo napisal Aljoša Harlamov, uvodnik napisal Marko Godnjavec – Jizah DaFunk, jezikovni pregled in slovarček Tjaša Jakop, fotografije Maja Aš in Miha Lapanje, oprema Jure Engelsberger, uredila Alenka Veler)

Cena: 29,95 evra
Aktualna tematika odvisnosti od računalniških iger, odtujenosti v družini, o spletanju pristnih medčloveških vezi in pasteh uporabe sodobnih tehnologij. Roman pripoveduje o Simonu, najstniku, brezupno zataknjenem v blodnjakih virtualnih svetov. In o Evi, ki po naključju vstopi v njegovo življenje. On prihaja iz odtujene, razpadle družine, ona iz negovanega in razumevajočega okolja. Zdi se, da je Simon dvignil roke nad resničnostjo in srečanje z Evo bi morda lahko pripomoglo k temu, da se prebudi iz otopelosti. A to ni tako preprosto. Bosta mlada dva našla pot, ki bo dobra za oba? Večkrat nagrajena in med bralci priljubljena pisateljica Neli K. Filipić je ustvarila zrelo in prepričljivo delo, ki bo brez dvoma pritegnilo mlade bralce. Sodobna pripoved se dotika tem, ki so vedno bolj del življenja današnjih mladostnikov, prepričala pa je tudi žirijo za nagrado modra ptica 2016, ki je rokopis uvrstila med finaliste.
Cena: 27,96 evra
Šestnajstletna Mija odrašča ujeta v majhnem, dolgočasnem mestecu, z mamo, ki bi jo po vsej sili rada priklenila v službo, brez očeta, ki pa se občasno le pojavi in ji glavo polni s praznimi obljubami ter sanjarjenjem o boljši prihodnosti. V obdobju, stkanem iz razočaranj – nad šolo, iskanjem poklica, starši, prijateljico in fanti – mora Mija sama spoznati, katera pot je zanjo prava in na koga se splača v življenju staviti. Suzana Tratnik (1963) je za svoje ustvarjanje prejela že več priznanj, med drugim nagrado Prešernovega sklada. Roman Tombola ali življenje! je bil nominiran za nagrado modra ptica 2016 in je izvrstno branje za mlade pa tudi za tiste, ki so najstniška leta že pustili daleč za sabo.
Cena: 24,94 evra
Nadaljevanje uspešnice Če ostanem. Tri leta je minilo od prometne nesreče in od takrat, ko je Mia za vedno odšla iz Adamovega življenja. V New Yorku je postala vzhajajoča zvezda šole Julliard, Adam pa na drugem koncu Amerike oboževano rokovsko božanstvo s slavnim dekletom. Ko se nekega dne po naključju srečata v New Yorku, se končno lahko soočita s preteklostjo in odpre se jima okno z razgledom v skupno prihodnost. Bosta zmogla najti pot drug do drugega? Ameriška pisateljica Gayle Forman (1970) je z romanom Če ostanem v hipu osvojila bralce po vsem svetu, dobro pa so ga sprejeli tudi literarni kritiki. Zanj je prejela nagradi NAIBA Book of the Year (2009) in Indie Choice Honor Award (2010). Pretresljiva in topla zgodba, ki z bralcem ostaja še dolgo po tem, ko odloži knjigo, je zaživela tudi na filmskem platnu.
 
Cena: 19,95 evra
Prva zbirka, v kateri so zbrane stvaritve slovenskih raperjev, urbanih poetov in pripovedovalcev sodobnih zgodb, ki na papirju, brez glasbe, delujejo ravno tako prepričljivo kot takrat, ko se pod njimi razlegajo biti. Izvrstna zasedba za koncert med platnicami knjige: Slon in sadež, Ezy-G, 6 Pack Čukur, Gero, Valterap, Murat in Jose, N’Toko, Klemen Klemen, Kosta, Stekli psi, Trkaj, Doša, Toxsick, Samo Boris, Nikolovski, Pižana, Ali En, Zlatko.

View Gallery 5 Photos